Скоро ще стартира 18-тият международен турнир по тенис за жени в столицата

10.09.2008г. / 16 58ч.
Аз жената
Скоро ще стартира 18-тият международен турнир по тенис за жени в столицата

На 15 септември 2008 г. стартира XVIII Международен турнир по тенис за жени “Allianz Cup”

Турнирът ще се проведе за осемнадесети пореден път на кортовете на Тенис клуб “Левски-София” от 15-и до 21-и септември 2008 г.

В историята на българските тенис турнири от такава величина са се провеждали единствено през 1988 и 1989 години.

Увеличението на наградния фонд на Международния тенис турнир от 25 000 на 100 000 долара без съмнение привлича по-силни състезателки от световната ранг листа. Турнирът ще се проведе с участието на 13 състезателки от първата стотица в ранглистата на Международната федерация по тенис. Първа поставена състезателка в схемата ще бъде българката Цветана Пиронкова – № 42 в света в момента. Втората по сила българска участничка Сесил Каратанчева ще участва в турнира с “уайлд кард”.

Алианц България и Тенис клуб “Левски-София” винаги са утвърждавали и съпътстващи прояви на турнира. През годините организаторите са предоставяли възможност на хора със специфични потребности да играят тенис в дните на турнира. Тази година сме предвидили състезание между отборите на Молдова и България. Осигурено е всичко необходимо (специални спортни колички, специализирани автомобили и пр.), за да се чувстват състезателите комфортно и да покажат пред публика своите умения.

* * *

Предстои международен конен турнир по прескачане на препятствия в София

Коментирай