Арт прожекторите – интересни и лесни за употреба

11.09.2008г. / 09 29ч.
Вергиния Генова
Арт прожекторите – интересни и лесни за употреба

Виждали ли сте арт прожектори? Това е една много приятна малка кутия, която може да бъде интересен подарък за начинаещи художници или за хора, които просто обичат през свободното си време да творят.

Арт прожекторите увеличават до 14 пъти плоски творби или малки 3D обекти. Посредством тях лесно може да увеличим фотография, кройка или просто някакъв елемент.

Арт прожекторите помагат на художници или любители да намерят най-добрата композиция или да очертаят по-добре контурите на своята картина.

В зависимост от това за какво бихме искали да използваме нашия арт прожектор можем да се сдобием с различен модел, чийто функции да отговарят на нашите потребности.

Арт прожекторите за деца могат да бъдат чудесен подарък за малките ученици, които обичат да рисуват. Ако искаме те да развият по-бързо тази си дарба, за първия учебен ден можем да им подарим детски арт прожектор или “светла кутия”, за да се упражняват да рисуват. Разликата между арт прожекторите и “светлата кутия” е, че първият проектира обекта вертикално, а вторият хоризонтално.

Светлата кутия” работи на принципа на прекопирването и е изключително забавна за малките художници. Но трябва да имаме предвид, че арт прожекторите се захранват с електричество и затова не се препоръчва работата на деца без родителски надзор. Ако посетите сайта или магазините на книжарницата за художнически материали “Слънчоглед” можете да разгледате възможностите на това изобретение за ентусиазираните художници по-отблизо.

* * *

Макраме с мидички – чудесен летен спомен

Коментирай