Новият албум на Диана Дафова излезе в САЩ

11.09.2008г. / 11 12ч.
Аз жената
Новият албум на Диана Дафова излезе в САЩ

На 20-ти септември в Grand 1894 Opera House in Galveston, Texas Диана Дафова ще представи спектакълът си “One world in song”.

Спектакълът, който ще бъде представен пред американска публика включва и съпровождаща Диана група от 15 артиста-балет, музиканти и вокалисти.

Албумът на Диана Дафова, изцяло с нейни композиции е със заглавие “Charisma-One World in song” (Каризма-Един свят в песен)и може да бъде намерен от 2-ри септември 2008 г. във всички най-големи магазини в САЩ, включително и известната верига BARNES AND NOBLE-USA. Той се разпространява в Европа и Азия, а новата му версия ще бъде лансирана и в Северна Америка.

Диана Дафова е международно признат изпълнител, а музиката й е комбинация от различни формати с уникално съвременно звучене. Нейните композиции включват православна интонация и български фолклор с елементи от различни култури от целия свят. Текстовете съчетават разнообразие от езици като санскрит, иврит, арабски, келтски, японски, латински, италиански, зулу, както и английски и български.

Посланието е за любов, мир, позитивно мислене и толерантност.

Диана Дафова е носител на високото отличие – официална Прокламация № 470 от Сената на щата Тексас, подписана от сенатор Родни Елис, за международните й постижения в областта на изкуството, както и за хуманитарната й дейност за Агенцията на бежанците към ООН .

През месец май тази година изпълнителката подписа договор с американската музикална компания KRB Music, която през последните години включва в каталога си разнообразна в жанрово отношение музика. Компанията е основана от Кен Р. Бенет и е една от водещите независими компании в музикалната индустрия. Чрез нея музиката на емблематични изпълнители като легендата Уили Нелсън, Джеймс Браун, Рей Чарлс, Чък Бери, Литъл Ричард, Франк Синатра, Кони Франсис, Арета Франклин, Лучано Павароти и др. е достигнала до милиони американски домове.

. За първи път известната музикална компания KRB Music промотира европейски изпълнител.

Така Диана става първата българска изпълнителка, която издава самостоятелен албум в САЩ.

“Поласкана съм от възможността да направя дебют на американския музикален пазар именно с KRB. Надявам се, че американската публика ще приеме моята музика като вдъхновяваща”, споделя Диана.

На 3 март 2008 г. Диана Дафова беше специален гост изпълнител на събитие във Вашингтон, организирано от българското посолство в САЩ по повод сто и тридесетата годишнина от освобождението на България.

На 22 февруари 2008 г. на специално парти в София певицата представи DVD с концерт на живо към албума “Каризма” и американския документален филм “Една нощ, която ще се помни”, заснет по време на концерта й в Чикаго.

Диана Дафова е завършила Музикалната академия в София, специалност пиано и пеене. Тя е изучавала и история на музиката, както и класически и джаз балет. През годините е участвала в стотици концерти, телевизионни и радиопрограми в България, Словакия, Румъния, Гърция, Турция, Белгия, Германия, Италия, Австрия, Монголия, Холандия, САЩ и Индия. Композициите й са комбинация от жанрове с уникално съвременно звучене. Музиката й е модерно съчетание от българска традиционна и ортодоксална интонация с елементи от различни култури от целия свят. Пее на повече от 11 езика, между които санскрит, келтик, латински, италиански, японски, северноамерикански индиански, български, английски и др. Диана е носител на многобройни международни награди, между които Световната музикална награда в най-престижния Конкурс за композиция в САЩ за песента “Талиеcин”.

Победителка е на Международния фестивал “Сини небеса на Монголия”. Носител на наградата “Златно перо” и на наградата “Златен феномен”, България

Наградена е с пет медала за отличие от Американската армия за изнесения от нея концерт в Косово.

Работи като специален пратеник на Агенцията за бежанците към ООН. Песента Аадиа е селектирана от НАСА за совалката “Колумбия”. Диана е получила лични комплименти за изкуството си от световни лидери, сред които папа Йоан-Павел II и сенатор Хилари Клинтън.

* * *

На стилно парти Диана Дафова представи DVD към албума си “Харизма” и американския документален филм “A night to remember” – Видео поглед
Интервю с Диана Дафова след концерта й по случай поканата за присъединяване на България към НАТО
Диана Дафова в CD Обединени гласове
Диана Дафова участва в DVD на Би Би Кинг
Интервю с Диана Дафова от 2004 г.

Коментирай