Астрологичен профил на зодия Близнаци

Безстрашни мислители, те винаги са готови да опитат нещо ново

28.05.2024г. / 15 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Близнаци е третият от дванадесетте зодиакални знака, който обхваща периода от 21 май до 21 юни. Планетата управител на тази зодия според астролозите е Меркурий. Близнаци е въздушен знак и той спада към пролетните зодии заедно с Овен и Телец. Научете малко повече за зодията в следващите редове.

Какво е характерно за Близнаци?

Били ли сте някога толкова заети, че да искате да можете да се клонирате, само за да свършите всичко? Това е накратко преживяването на Близнаци.

Подходящо символизиран от небесните близнаци, този въздушен знак се интересува от толкова много занимания, че трябва да се удвои. Поради присъщата двойственост на Близнаците, те често са погрешно представяни като двулики. В действителност обаче Близнаците рядко имат скрит план. Игриви и интелектуално любопитни, Близнаците постоянно жонглират с различни страсти, хобита, кариери и групи приятели. Те са социалните пеперуди на зодиака – те могат да говорят с всеки представител на зодиака, за всичко.

Ще ги срещнете да купонясват в малките часове, балансирайки между вечери и дансинги. Сезонът на Близнаците започва на 21 май, ден, който въвежда топлината и заряда на лятото.

Близнаците съответно са отлични в ръководенето на промяната и трансформацията. Тези любопитни хора са страхотни пионери, използващи енергията си, за да оглавяват иновативни творчески проекти. Безстрашни мислители, Близнаците винаги са готови да опитат нещо ново. Но след като са споделили своята прогресивна визия със света, най-добре е да ги оставите да се върнат към идеите: тези хиперактивни въздушни знаци имат кратък период на внимание и са най-доволни, когато могат да се движат плавно от една идея към друга. И Близнаци, и Дева се управляват от Меркурий, планетата пратеник на комуникацията. Въпреки че споделят планетарен управител обаче, тези два знака са противоположни в своите подходи – Близнаците изразяват емоциите външно, докато Девата ги обработва вътрешно.

Свързани статии

Близнаци са свързани изцяло с продуктивното, така че те обичат да жестикулират и често говорят с ръцете си (те са и частта от тялото, свързана с Близнаци). Комуникацията е от първостепенно значение за тях и те изискват плавни потоци на предаване. Те обичат да изпращат текстови съобщения. Всъщност актът на изразяване често е дори по-важен за словоохотливите Близнаци от това, което всъщност се казва – и те трябва да помнят да бъдат внимателни с думите си.

Друго невероятно качество на Близнаци обаче е, че тези естествени хамелеони могат бързо да се възстановят дори от най-неловките моменти. Близнаците се движат твърде бързо, за да се интересуват от неудобни погрешни стъпки: те просто продължават напред.

Свързани статии

Коментирай