Графити изкуството ще превземе Aniventure Comic Con

Неда Малчева се присъединява към най-голямото събитие за попкултура

28.05.2024г. / 16 08ч.
Мария Дуковска
Илюстрация: Неда Малчева.

Илюстрация: Неда Малчева.

Aniventure Comic Con 2024 наближава. Най-обичаното и мащабно събитие за кино, аниме, манга, гейминг, косплей и комикс култура у нас ще се проведе на 6 и 7 юли в Интер Експо Център, а програмата и списъкът с гости стават все по-разнообразни и интересни.

След кратка пауза, специалната графити зона се завръща като част от програмата на фестивала и ще представи най-доброто от това изкуство. Всички фенове на комиксите пък ще могат да се запознаят на живо с най-новото от творбите на популярните български художници Неда Малчева и авторите на „Тони Патето“. Българското участие ще бъде подсилено от редица известни създатели на съдържание и инфлуенсъри като Slavi The Clashers, AйдеБГ, Светът на Ванката, Виктор Стоянов, както и триото участвало в последния сезон на телевизионното риалити „Ергенът“ – Маги Томова, Екатерина Тодорова и Валерия Дакова.

Сред специалните гости тази година ще бъдат още графити артистите Arsek & Erase, BRUS, EPIK, GLOW, GANA, KOTK и Xроме, които ще рисуват с флакони в една от най-атрактивните зони на фестивала, а именно Графити зоната, представена от RUSH и LOOP. Не пропускайте да видите как пред очите ви стените се преобразяват в истински шедьоври от най-добрите майстори на графити изкуството в България.

Несъмнено незабравима ще бъде срещата с талантливата и щура художничка Неда Малчева, която всички познаваме с отличителното ѝ чувство за хумор. Тя споделя истории, вдъхновени от семейния живот – хубавото, лошото и най-вече смешното в него. Неслучайно феновете на страницата ѝ вече са над 70 000! Неда е рисувала и илюстрациите в „Как да оцелееш в България“ от Брато. бг, „Мама Нинджа“, „Ежедневието на един татко“ от Калоян Явашев, както и цяла серия на „Българознайко“ от Виктория Петкова.

Няма как да пропуснем и дуото зад проекта „Тони Патето“ – Анани Борисов и Мартин Петров. Създаден като на шега, „Тони Патето“ се превръща в истински хит с хиляди фенове, които 7 години по-късно още подкрепят идеята. Анани и Мартин продължават да работят активно като комикс автори и да разработват нови поредици. Те ще бъдат с нас на фестивала и ще ни разкажат от първа ръка как точно „се играе играта“ и какво ново се случва с любимите ни Тони и компания.

Не на последно място, фестивалът ще ни срещне още със световноизвестни артисти като Рос Марканд (The Walking Dead, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, Invincible, What If…?), Дан Фоглър (Fantastic Beasts“, The Walking Dead и The Offer, филмите Fanboys, Balls of Fury, Good Luck Chuck, Kung Fu Panda), автора на поредицата книги от вселената на „Дюн“, „Междузвездни войни“ и „Досиетата X“ – Кевин Дж. Андерсън, както и художника от света на популярното издателство Ди Си Комикс (DC Comics) Кристиан Дусе. Към тях ще се присъединят и едни от най-популярните имена в косплей културата – ERZA Cosplay и Bambi Lashes Design. Те ще бъдат част от международното жури на дългоочаквания косплей конкурс, който тази година ще даде невероятната възможност на двама косплейъри да спечелят участие в „Pop Culture Hiroshima“ в Япония!

Коментирай