10 навика на нещастните хора

Вижте кои са

30.05.2024г. / 12 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чувството на щастие и удовлетворение не може да бъде прикрито. Е, освен ако човек не симулира тези емоции, за да прикрие зад тях някаква неудовлетвореност от живота. Има хора, които изглеждат или се държат постоянно като нещастни, въпреки че имат хубава работа, могат да разполагат спокойно с финансите си, създали са семейство и т. н.

Защо? Защото имат твърде много лоши навици. Вижте 10 от тях.

1. Фокусират се върху негативното – Хората, които по-рядко се чувстват щастливи сякаш имат „вграден филтър“ за негативност, защото успяват да видят лошото във всичко, от новините до личния си живот. Постоянно се оплакват и рядко намират за какво да се зарадват. Всичко за тях изглежда по-тъмно и по-мрачно, отколкото е в действителност.

2. Постоянно се сравняват с други хора – Това се отнася за всичко – успехи в работата, любовта, външен вид, придобивки, умения и т. н.

Свързани статии

3. Таят злоба – Думата „прошка“ просто не е в техния речник, но дори и да няма за какво да простят или да поискат прошка, нещастните личности са склонни да таят злоба и завист дори към близки за тях хора. Те възпроизвеждат стари спорове в мислите си, отказват да се освободят от гнева и болката, които вече би трябвало да са древна история.

4. Те се оплакват, но не вземат мерки – Нещастните хора винаги се тревожат за проблемите си, но рядко предприемат някакви стъпки, за да ги разрешат.

5. Изолират се – Когато се чувстват потиснати, почти винаги се отдръпват от хората, но самоизолирането само влошава нещата. Нещастните хора често отблъскват всички, за да останат сами със себе си.

Свързани статии

6. Липсва им благодарност – Трудно е да си щастлив, когато постоянно си съсредоточен върху това, което ти липсва. Нещастните хора рядко отделят време, за да оценят хубавите неща в живота си, независимо дали става дума за покрив над главата, храна на масата, близки хора, които ги обичат. Приемат всичко това за даденост и вместо това се концентрират върху онова, което нямат, а точно това подхранва и усещането им за нещастие.

7. Страхуват се от промяната – Хората, които не се определят като щастливи, са склонни да стоят в рутината, в семейна или работна среда, които не им харесват, които ги правят още по-нещастни. Но страхът от това да направят промяна, да имат нови хобита, преживявания, им се струва по-удобен.

Свързани статии

8. Живеят в миналото или бъдещето – Нещастните хора рядко присъстват в настоящето. Те или са заседнали в миналото, където има болка, грешки и съжаления, или се тревожат за бъдещи проблеми, които още не са се случили и може и да не се случат.

9. Имат нереалистични очаквания – Поставят нереалистични очаквания за себе си, своите взаимоотношения и света около тях. Те вярват, че винаги трябва да бъдат щастливи, успешни и обичани, а когато реалността не съвпада с това, се чувстват разочаровани и обезверени.

10. Твърде критични са към себе си – Нещастните хора в някои случаи могат да са твърде търпеливи, но в други, особено към себе си да са крайно критични. Когато си поставят нови цели, започнат нова работа и т. н., не си дават нужното време, подкрепа, за да успеят. Вместо това бързо се отказват и се разочароват още повече от себе си.

Свързани статии

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 3 месеца )
Lici si ce na nekoi mu idvat faksove odgore aaaaaa cek I za vansen vit I za lubov da zavijdame ili se sravyavame na ybblutki tova e glupost ot klasa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 3 месеца )
Zavist nula tova e vasa. Precenka obicham si libimite borya se s vraga celite nema da govorim rabota I tova ee civek ako ne masti na cragivete si te nema da sprat eto tova ne razbirat moite sladkisi proska ste ima za iskreni priznaniya ici vav oci popavka za naprad tovace se Boris ne ninpravi nestasni prosto skuka ne vijdam za kavo da zavijdam bolesti ne sa mi nujni koto zavijda hubavo ne vijda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар