Меркурий преминава в Близнаци на 3 юни – нови идеи и флирт

Каква е енергията на този транзит

03.06.2024г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Планетата на комуникацията и мисълта – Меркурий, преминава в зодия Близнаци на 3 юни. Това е един от зодиакалните знаци, които тази планета управлява. Меркурий представлява начина, по който говорим, мислим и обработваме информацията. Благодарение на неговия транзит в Близнаци, ние ще повишим желанието си за знания, ще бъдем по-комуникативни.

Свързани статии

Енергията на знака Близнаци някои западни астролози закачливо сравняват с бързите крила на колибри. По време на транзита можем да усвояваме информация бързо, да изпълняваме няколко задачи едновременно и да разглеждаме множество перспективи.

От друга страна обаче, изобилието от информация може да ни направи склонни да бъдем твърде откровени, да казваме грешното нещо, да изпитваме безпокойство или да прекалим с анализирането на ситуациите.

Свързани статии

Близнаците могат да бъдат много наивни. Така че Меркурий в тяхната енергия е като разговор с малко дете. Близнаците задават много въпроси, забелязват много неща, но пък и са забавни. Докато Меркурий е в този знак до 17 юни е малко вероятно да се впуснем в сериозна комуникация с другите. Вместо това бихме могли да учим нови неща, да флиртуваме повече, да се забавляваме.

Свързани статии

На 4 юни Меркурий и Юпитер се „съединяват“ в Близнаци, където Юпитер наскоро премина. Това може много да ни помогне, ако работата ни е свързана с идеи, творчество. Благодарение на тригона на Меркурий към Плутон, ще имаме възможността да приложим тези идеи в действие. След това на 12 юни ще бъде в квадрат със Сатурн. Тогава трябва да сме много внимателни в комуникацията с другите, тъй като са възможни недоразумения.

Свързани статии

Възможно е някакви документи, които очакваме от институции да се забавят. Като цяло този транзит ни носи началото на промени. Може да ни бъде трудно да определим в коя посока да поемем. Точно затова не бива да бързаме и да вземаме решения на базата на емоции.

Меркурий и Близнаци обичат фактите и данните. Отворени теми като философия, смисъла на живота, голямата картина за нещата. Сега добрите идеи ще ни идват по-лесно. Въпреки това ще се наложи да сме по-търпеливи при изпълнението им, а Близнаците определено не обичат да чакат.

Свързани статии

С този транзит ставаме и по-безгрижни, адаптивни и може би малко по-нерешителни от обикновено. Всичко това са черти на знака Близнаци. Това не е лошо, просто ще е важно да пресмятаме малко повече рисковете, ще преценяваме от хубавото кое е най-хубаво за нас. На 14 юни срещата между Слънцето и Меркурий може да подобри увереността ни, но денят е чудесен и за пътувания.

Коментирай