Как ще ни се отрази ягодовата Луна?

Чистим старото

21.06.2024г. / 10 30ч.
Пълнолуние. Снимка: istock

Пълнолуние. Снимка: istock

На 22 юни ни очаква пълнолуние в знака на Козирог. Според западни астролози това ще бъде най-ниското пълнолуние, което сме виждали от години и го наричат още ягодова Луна. То се случва малко след лятното слънцестоене, което е на 20 юни.

Това е необичайно пълнолуние, тъй като се случва след слънцестоенето, когато Слънцето е най-високо над хоризонта. Тъй като Луната е толкова ниско, тя ще изглежда по-голяма от всякога.

Свързани статии

Защо се нарича ягодова луна?

В исторически план имената за пълнолунията или новолунията са били използвани за проследяване на сезоните.

Пълнолунието през юни е обикновено последното пълнолуние на пролетта или първото на лятото и традиционно се нарича ягодова Луна. Докато ягодите със сигурност са с червеникаво-розов цвят и кръгла форма, произходът на името „Ягодова луна“ няма нищо общо с оттенъка или външния вид на Луната. Луната обикновено изглежда червеникава, когато е близо до хоризонта, защото светлинните лъчи трябва да преминат през най-плътните слоеве на атмосферата.

Юнското пълнолуние е първото от двете пълнолуния в Козирог през 2024 година. Обикновено по това време на годината се наблюдават дъждове, бури. Между всякакви бури, отвън и отвътре, възобновяването на стари проекти може да изглежда смущаващо. Хубавото е, че това лунно събитие ни носи стабилизираща енергия и завършването на проекти вероятно ще бъде по-лесно, а това може да ни предостави така необходимата ни сигурност.

Свързани статии

Всяко едно пълнолуние ни кара да положим усилия, за да завършим това, което сме започнали около периода на новолунието. Когато обаче имаме пълнолуние в Козирог, работим още по-усилено, за да завършим започнатото в началото на лунния цикъл. Сега е добре да си направим равносметка какво сме получили, какво трябва да постигнем и какво трябва да коригираме, за да се случат нещата.

Пълнолунието в Козирог означава успех и никога да не приемате „не“ за отговор. Сега ще достигнем до финалната линия, защото тази Луна ще ни помогне да се справим с всички препятствия, които могат да се появяват на пътя ни.

По време на това пълнолуние Слънцето преминава в знака на зодия Рак. И двата знака от зодиака се свързват със сигурността, но те я търсят по различни начини. Козирогът е загрижен за постиженията и външния статус, докато Ракът иска да се настроим към чувствата си в търсене на комфорт и безопасност. Именно това пълнолуние ще ни научи как да бъдем гъвкави според ситуацията, в която се намираме.

Свързани статии

Козирогът е земен зодиакален знак, който ни държи здраво вкоренени в целите и амбициите ни. Юнското пълнолуние в Козирог бележи основния сезон за прибиране на реколтата на вкусните червени плодове. Червената ягода символизира коренната чакра. Това е нашата основа, която ако е извън равновесие, ще живеем живота чрез страх, отлагане и съмнение в себе си.

Сега имаме възможността да разчистим пътя и живота си от бъркотията и старите мисли и модели, за да дадем място на новото да расте. Грижим се за нашата вътрешна градина, в която няма място за гнили плодове, а само за зрелите и хубавите. 
Пълнолунието е подходящ момент да помислим за промените в кариерата и отношенията, които бихте искали да видите в живота си през тази година и след това.

Ето как можем да прочистим енергията край себе си по време на пълнолунието в Козирог:

  • Билки – розмарин, естрагон, лайка, под формата на чай, добавени към ястия. 
  • Етерични масла – кедрово дърво, здравец и мента.
  • Кристали – Червен гранат, Тигрово око, Карнеол.
  • Вани или обливане с разтвор от морска сол. 
  • Пало санто – повече за него вижте тук. 
  • Цветя – теменуги, жасмин или карамфили. 
Коментирай
Свободно време