Няма вече четири сезона в България

23.09.2008г. / 13 00ч.
Аз жената
Няма вече четири сезона в България

Четирите сезона, пролет, лято, есен и зима, вече не са един от отличителните белези на климата в България.

Това обявиха на форум в Созопол български учени.

Според тези учени, четирите годишни сезона у нас вече не съществуват, предаде БГНЕС. Средната температура през зимата трайно се е повишила, а лятото като цяло е станало по-прохладно. Освен лято и зима, в България от няколко години има един полусезон, който смесва в себе си особеностите на пролет, есен и зима. Екип от Техническия университет в София разработва метод за оценка на разхода на енергия в сградите през лятото.

Не е ясно дали ще можем да се възползваме от предимствата на променения за жалост климат, например да отглеждаме цитрусови плодове. Както обикновено, най-вероятно ще отнесем само негативите както от обществените, така и от климатичните промени.

* * *

Арктическият лед се топи все по-бързо
Неудобната истина
Замърсяването на въздуха и глобалното затопляне

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 11 години )
Даниела, благодарим, наистина, тайната ни мисъл беше, че някой ще напише и за хубави неща, произтичащи от климатичните промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Даниела ( преди 11 години )
Не ми хареса последното изречение и най-вече думите "Както обикновено, най-вероятно ще отнесем само негативите както от обществените, така и от климатичните промени. ".В някои райони на страната ни се използват вече слънчеви батерии за използване на слънчевата енергия.Отглеждат се смокини и нарове.Тази година видях много такива дървета в гр.Ахтопол.Негативизма живее в главите на хората и докато го повтаряме на глас и само мрънкаме нищо няма да се промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар