8 кармични закона, които ще променят живота ви 

Използвайте времето внимателно

05.07.2024г. / 12 00ч.
Мария Василева
Законите на кармата. Снимка: istock

Законите на кармата. Снимка: istock

„Карма“ с прости думи означава резултатът, който търсите за вашите действия. Думата карма се използва от нас, сякаш е толкова основна, но това, което не знаем, е, че е много мощна. Последствията от това могат да бъдат положителни или отрицателни в зависимост от вашите действия. Независимо от това, законите на кармата трябва да се следват, за да имате страхотен живот. А ето и кои са те:

Великият закон на Кармата

Великият закон означава, че каквото дадете, това получавате. Например, ако сте щедри, ще получите съответните „плодове“. По същия начин, ако сте любящи към други човешки същества, ще пожънете „благоприятни плодове“. Този закон е повече или по-малко като Закона за привличането. Така че, правете добро и ще видите резултата. Каквито и мисли да изпратите във Вселената, вие ще ги манифестирате в живота си. 

Законът за неутралността

Кармата не е пристрастие, тя няма любим човек като нас, хората. Тя ще бъде равнопоставена за всички, независимо от вяра, пол, цвят на кожата. Кармата ще бъде добра към вас, ако вие сте добри и обратното. Съдбата е справедлив играч в тази игра на живота. 

Законът за сътворението 

Този свят е създаден с намерение, нещата няма да се случат от само себе си, ние трябва да ги направим.

Активното участие в живота ще даде желания резултат. Обградете се с това, за което наистина копнеете, това ще ви помогне да постигнете целта си. Ако не сте доволни от настоящата ситуация, тогава властта е в ръцете ви, продължете напред и направете необходимите промени.

Свързани статии

Законът за търпението и наградите 

Един от законите на кармата за търпението и наградите, гласи, че без упорита работа, вие няма да получите никакви награди. Няма незабавен резултат за една задача, винаги е необходимо търпение и постоянство.

Освен това, за да се случат нещата, са нужни усилия и време, моменталните резултати никога няма да ви доставят същата радост, както упоритата работа. 

Законът за времето

Използвайте времето внимателно и винаги ще имате време да правите нещата, които искате да правите. Времето е толкова ценна стока.

Веднъж мине ли секунда, никога не се връща! Мярката за време сякаш се е променила през последните сто години, тъй като от нас се иска да реагираме все по-бързо, заради наличието на технологии в живота ни. Те ни насърчават да действаме прибързано. Ако използвате времето по здравословен начин, като сте щастливи и споделяте щастието с другите, тогава времето става ваш слуга и винаги ще имате достатъчно време да правите нещата, които искате да правите. Това е закон на кармата. 

Законът за тялото 

Ако тялото можеше да говори, то би казало: „Използвайте ме активно и винаги ще останете здрави.“ „Ако не го използвате, ще го загубите“ - това е често срещан израз. Като упражняваме всички мускули на тялото, ние ги правим по-силни. Не можем да очакваме тялото да е здраво, ако стоим на едно място по цял ден. Но тук има друг аспект на използването на тялото. Когато сме доброволци, действаме в служба и даваме свободно време и енергия, за да помагаме на другите, изпитваме по-голяма радост.

Кармата гласи, че ако стоите прави, помагайки на другите, краката ви ще си сътрудничат с вас, когато имате нужда. Ако ръцете ви са сервирали храна през целия ден, те също ще ви помогнат, когато имате най-голяма нужда от тях. 

Законът за растежа 

Точно както Вселената винаги се разширява, същото се случва и с човешкото съзнание в колективен и индивидуален мащаб. Законът за растежа е свързан с това колко рядко и ценно е да се родиш като човек, защото имаш такава възможност да вземаш решения, да правиш морален и етичен избор.

Запомнете - това е цял живот, в който наистина можете да постигнете сериозен напредък, така че не го пропилявайте.

Законът за връзката 

Законът за връзката подчертава взаимосвързаността на всички неща. Отвъд нашите сетива, всяка мисъл, действие и събитие е свързано по някакъв начин с всичко останало. В джайнистката традиция, например, се смята, че нашите души са взаимозависими, създавайки всеобхватна "мрежа". И когато осъзнаем, че собствената ни карма влияе не само върху нас, но и върху тази колективна мрежа, кармата като принцип на етиката става много по-важна. Според специалисти по темата: „Това е покана за етично действие – особено когато става дума за опазване на околната среда или други подобни неща“. 

Свързани статии

Коментирай