8 знака, че някой не ви уважава

Разказва ваши тайни

09.07.2024г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Лошата комуникация е често срещана. Снимка: istock

Лошата комуникация е често срещана. Снимка: istock

Всеки иска да се чувства уважаван. Но невинаги това е възможно. Неуважението може да е явно или прикрито. Да го получаваме от страна на колеги, шефове, роднини, приятели, дори любимия човек.

Кои са знаците, че някой не ви уважава?

1. Не признават вашите усилия – Неуважителните хора пренебрегват работата, която сте положили в нещо. Възможно е дори да си припишат заслугата за вашите усилия и успех. Непризнаването на усилия може да се прояви не само в работата, но и в личния и любовния живот, във взаимоотношения с роднини, приятели.

2. Не спазват дадени обещания – Това сигнализира за липса на уважение към вас. Понякога приятели, шефове и партньори са затрупани с работа или други ангажименти. Въпреки това, ако някой многократно показва неуважение към вас, неспазвайки дадената дума, то определено трябва да се замислите.

Свързани статии

3. Проявяват интерес към вас, само когато им трябва нещо – Неискреният интерес винаги се разпознава. Ако някой няма навика да си общува често с вас, да е инициативен към вас да си пишете, да разговаряте по телефон, да се виждате, то обърнете внимание в кои случаи ви търси. Винаги когато му трябва услуга, нали?

4. Нарушава вашите лични граници – Дори когато сте показали, че имате такива. Едно от най-неуважителните неща е някой да прекрачи границите на личния ви живот. Може да задава лични въпроси, да ви дава непоискани съвети и т. н. Не забравяйте, че дори и най-близките ви нямат право да прекрачват тези граници и това определено е признак на неуважение.

5. Не ви дават цялото си внимание – Замислете се само колко са неприятни моментите, в които вие искате да видите някого, говорите и той си гледа в мобилния телефон, телевизора, но ви казва „Слушам те“. Не, не ви слуша! Това е показател колко не ви ценят като човек.

Свързани статии

6. Постоянно ви прекъсват и не слушат това, което говорите – Много хора не умеят да комуникират ефективно. Устното прекъсване показва крещящо неуважение, но и липса на възпитание и социални умения. Често хората бързат да изкажат мнението си, без да се интересуват да чуят вашата гледна точка и това не се отнася само за ситуации на спор.

7. Споделят вашите тайни – Определено е признак на неуважение към вас. Не забравяйте, че ако някой споделя чужди тайни пред вас, със сигурност разкрива на други тези, които вие сте му споделили.

Свързани статии

8. Постъпват егоистично – Егоистичните хора винаги ще се изкарат жертвата. Винаги ще наклонят везните в тяхна посока, за да задоволят своите нужди и интереси.

Егоистите винаги ни заблуждават, че са готови да се съобразят с нас, дори за ситуации, в които трябва да избираме къде да изпием кафето си. В повечето случаи те извъртат така нещата, че да се осъществят техните замисли. Те не се вълнуват от нашите предпочитания и комфорт.

Коментирай