Кои са знаците, че сте харесвана личност?

Някои неща не могат да останат скрити

13.07.2024г. / 19 11ч.
Михаела Лазарова
Добрата комуникация е важна. Снимка: istock

Добрата комуникация е важна. Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да е добре приет от другите. Да си желана компания е приятно усещане. Как обаче да разберем дали сме харесвана личност?

Вижте няколко знака.

Ако човек се опита да премахне всички обекти, които са физически разположени между двама ви, той ви харесва

При общуването си с човек, когото харесваме, ние се опитваме да премахнем всички физически бариери помежду ни. И работи обратното. В този случай бариерите могат да означават различни предмети като чаши, чинии, чанти и възглавници.

Ако например човек постави чашата си между двама ви, вероятно във връзката ви няма романтика или приятелство. Или ако една жена държи чантата си пред себе си, когато говори с мъж, тя най-вероятно няма да стане по-близка с него.

Свързани статии

Личното пространство е свещено за всеки човек. И хората, които се доближават до нас, искат да ни харесат 

Подсъзнателно хората искаме да сме физически по-близо до някого, който ни е приятел или когото харесваме в интимен план. Когато пък сме приятни за някого, то той може да наклони главата си към нас, да ни докосне неволно, да се доближи физически към нас, докато разговаряме.

Повдигнатите вежди не показват само изненада

Когато поздравите човек, който ви харесва, той неволно повдига вежди. Или пък когато си говорите. Колкото повече ви харесват, толкова по-видими ще са повдигнатите вежди. Но този жест е труднозабележим и лесно може да бъде пренебрегнат.

Свързани статии

Ако някой близо до вас седи или стои, като държи гърба си прекалено изправен, този човек може да се опитва да привлече вниманието ви

Това правило важи както за мъжете, които искат да впечатлят една жена, така и за дамите, търсещи вниманието на определен мъж.

Когато мъжете говорят с жена, която харесват, те подсъзнателно са склонни да държат гърба си изправен. По този начин показват някои свои силни черти, визуално изглеждат по-високи, привлекателни.

Когато ходите до някого, обърнете внимание на позицията на този човек 

Ако човекът върви пред вас, от психологическа гледна точка това означава, че той се грижи за себе си и не се интересува много от вас. Ако човек върви зад вас, може да ви харесва. Но ако вървят до вас и поддържат същото темпо, това е сигурен знак, че ви харесват.

Мъжете обикновено се опитват да изглеждат неуязвими пред жената, която харесват. Но позицията на ръцете им може да ги издаде 

Господата са склонни да показват своята уязвимост пред жените, които харесват. Един от начините да демонстрират неусетно своя интерес е да държат ръцете си на кръста, описващи формата на буквата „Ф“. Тази позиция може да изглежда арогантна и дори заплашителна, но обикновено означава само едно нещо – някой неволно се опитва да покаже, че е отворен към вас.

По материали от brightside.me

Свързани статии

Свързани статии

Коментирай