Грандиозно шоу на Samsung България и Just Cavalli превърна София в модна столица

Столичани се насладиха на великолепен спектакъл и красива заря

12.07.2024г. / 12 30ч.
Аз жената
Снимка: Samsung.

Снимка: Samsung.

На 10 юли, за второ поредно лято, София се превърна в световна модна столица, благодарение на ексклузивното шоу, което Samsung България и Just Cavalli организираха в сърцето на града. Глобалната технологична компания и един от водещите италиански фешън брандове предложиха на гостите и жителите на столицата грандиозен спектакъл, в който модата и иновациите вървяха ръка за ръка. На площада пред катедралата „Св. Александър Невски“, на 35-метров огледален подиум, най-новите смартфони от серията Samsung Galaxy Z се превърнаха в незаменим моден аксесоар към непоказвани досега модели от колекцията „Есен/Зима 2024“ на италианския бранд.

Специално за Samsung Fashion Show в България дойде Серджо Ацолари, главен изпълнителен директор на Roberto Cavalli. Гост на събитието бе Даниеле Ломбардо, главен дизайнер на бранда.

Шоуто бе режисирано от Алесандро Мацини – един от най-престижните режисьори в модната индустрия, работил над едни от най-ключовите проекти в тази област за последните над 25 години. Сценографията и светлинният спектакъл бяха дело на Mazzini Eventi Production.

Част от грандиозното шоу бяха изпълненията на виртуозният цигулар Васко Василев и любимата на поколения група „Ъпсурт“. Сред почетните гости на събитието бяха Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, и кметът на Столична община Васил Терзиев.

Новата колекция „Есен/Зима 2024“ е своеобразно пътуване на съзнанието, вдъхновено от израстването на цяло едно поколение. Бляскав и същевременно спортен стил: Just Cavalli говори езика на модата, като интерпретира енергията на поколението Z за по-различен поглед върху градското улично облекло. Облеклата са комбинация от вдъхновени от пустинни пейзажи земни тонове, зелени нюанси и анималистичните десени, инспирирани от тропически джунгли, и деним от океанските дълбини. И всичко това, обединено от енергията на градския пейзаж.

Samsung България продължава партньорството си със Столична община в името на каузата „Ходенето е модерно“ за насърчаване на активния и природосъобразен живот. Локацията пред катедралата „Св. Александър Невски“ е емблематична за София. Тя бе избрана от организаторите и заради лесната ѝ достъпност пеша, с градския транспорт или с велосипед, в унисон с усилията за постигане на по-ниски или нулеви емисии в градската среда.  

Коментирай