Пълнолуние в Козирог на 21 юли

Довършваме недовършеното и започваме нещо ново

21.07.2024г. / 09 07ч.
Михаела Лазарова
Пълнолуние в Козирог на 21 юли. Снимка: istock

Пълнолуние в Козирог на 21 юли. Снимка: istock

На 21 юли ни очаква пълнолуние в знака на зодия Козирог. Това е второто пълнолуние в този зодиакален знак за годината. Първото бе през юни месец. Трябва да помислим дали около предишната пълна Луна е имало нещо, което ни е тежало. Дали сме се усещали несигурни, тревожни.

Според западни астролози, тези неща е възможно да се завърнат в живота ни около юлското пълнолуние, за да поемем отговорност за тях (ако не сме) и да бъдат завършени.

Някои краища на нещо могат да бъдат болезнени, но носят яснота и разбиране. Когато нещо приключва, обикновено няма повече дискусия, а само съзнанието, че тази глава от нашата книга е затворена.

Свързани статии

Пълнолунието в Козирог ще бъде в съвпад с Плутон във Водолей.

Това мощно планетарно събитие вероятно ще разкрие неудобни истини и ще извади непреработена болка от нашето минало, която сега е готова да бъде почувствана и призната.

В дните около пълнолунието е възможно да видим някои реалности по-ясно. Емоциите ни се засилват, когато Луната е пълна. Това, което не е решено, излиза на повърхността, за да бъде освободено и изчистено през втората половина на лунния цикъл. Пълнолунието в Козирог отново поставя светлината на прожекторите върху полярността Рак-Козирог, семейната ос, свързана с пътуването на съзряването.

Свързани статии

Възможно е да ни се разкрие нещо за нас самите, което не сме знаели, което вероятно ще бъде неудобно да видим. Това събитие ни предлага шансове за достъп до по-задълбочено разбиране на целта на случилото се през последните седмици и месеци и ни насърчава да направим промени, които отдавна трябваше да се очакват.

Пълнолунията са най-интензивните периоди по време на лунния цикъл.

Те енергийно ускоряват нещата и имат по-силно гравитационно привличане към Земята.

За Козирога е известно, че е кардинален земен знак, който може да ни помогне да постигнем напредък в осъществяването на своите цели. Но ще бъде важно да не се поддаваме на мрачни мисли и настроение.

Свързани статии

Повлияно както от Козирог, така и от Водолей, астрологичното събитие е силно чувствително от двата знака. За него са характерни трудолюбивият прагматизъм на Козирога, но също така и иновацията на Водолея. Това означава, че могат да се родят много интересни и добри идеи, да започнем нов проект, хоби.

Слънцето ще остане в Рак само още един ден, преди да премине в Лъв. Тъй като Слънцето управлява нашата външна същност, ние ще имаме повишена увереност от Лъв, за да ни помогне да реализираме всякакви нови идеи.

Свързани статии

Пълнолунието в Козирог може да бъде благоприятен момент за нас. Когато погледнем към другите планетарни аспекти в този период, можем да видим, че те всъщност ще се усетят относително хармонични. Луната ще образува нежен тригон с Уран и Марс, което предлага усещане за баланс. Би било неразумно да не се възползваме от това. Вдъхновението ще ни провокира да покажем своите таланти и силни страни.

Също така е важно да се отбележи, че бавно се насочваме към ретроградния сезон. Ретроградните Нептун, Плутон и Сатурн ще бъдат в пълна сила по време на това пълнолуние. Бихме могли да помислим какво ни се иска да постигнем в оставащите месеци до края на годината и да бъдем дейни.  

Коментирай