Марс преминава в Близнаци на 20 юли – за какво да внимаваме

С конфликтните ситуации

20.07.2024г. / 18 30ч.
Михаела Лазарова
Марс преминава в Близнаци на 20 юли.Снимка: istock

Марс преминава в Близнаци на 20 юли.Снимка: istock

На 20 юли огнената планета Марс преминава в знака на зодия Близнаци. Тя ще остане там до 4 септември 2024 г., и определено ще имаме силно желание да общуваме. По време на този транзит нашите „вътрешни воини“ са решени да споделят информация и да научават нови интересни неща, но по този начин можем да бъдем доста взискателни към другите. Марс в Близнаци е склонен да се намесва в личния живот на другите хора и да превзема приятелствата.

Близнаците са въздушен и променлив зодиакален знак.

Флиртуваща и най-вече лекомислена зодия, винаги бързаща от един интерес към друг и винаги способна да види и двете страни на всяка история. Тъй като Марс е планетата на действието и инициативата, вероятно ще бъдем дори по-неспокойни от нормалното по време на този транзит и може да бъде трудно да имаме достатъчно концентрация, за да завършим нещо, тъй като привлекателността на следващия нов проект например винаги е по-вълнуваща.

Свързани статии

Знакът Близнаци обича да учи, да придобива нови умения и знания. От друга страна Марс ни носи ентусиазъм, страст. Ето защо този транзит на Марс в Близнаци може да бъде полезен за студенти или за тези, които тепърва започват нова квалификация от всякакъв вид. Енергията на Близнаци невинаги остава наоколо, когато нещата станат трудни, но транзитът на Марс добавя решителност и упоритост.

В астрологията Марс показва много страст, но също така и много гняв. Когато планетата преминава в Близнаци, желанието ни да общуваме може да се появи. Възможно е обаче и да не сме много тактични в общуването си. Положителното е, че благодарение на чара и чувството за хумор на Близнаците, гневът на Марс може да бъде смекчен.

Свързани статии

Като цяло транзитът на Марс в Близнаци има голям потенциал. Най-голямото предизвикателство пред нас е, че трябва да избягваме да разпръскваме енергията си твърде широко, в много посоки, за различни неща. С твърде много неща в движение наведнъж, дори с чистата сила на волята на Марс ще бъде трудно да се справим.

С Марс в Близнаци може да сме малко нетърпеливи, да се задържаме трудно на едно място. Ще бъде важно да не вярваме на всичко, което чуем, а да проверяваме добре фактите. Добре е да се пазим от конфликтни ситуации и да не се бъркаме в чужди такива, особено ако не ни засягат.

Марс ще се движи през Близнаци точно по същото време, когато Юпитер – планетата на изобилието, ще бъде в този знак. Срещата на тези две планети може да ни накара да се почувстваме така, сякаш наистина можем да местим планини.

Нашата инициативност, смелост и стремеж ще се повишат, особено когато става въпрос за каквато и да е област от живота, която Близнаците контролират във вашата натална карта.

Коментирай