Меркурий преминава в Дева на 25 юли

Внимаваме с критиката към другите

25.07.2024г. / 08 53ч.
Михаела Лазарова
Меркурий преминава в Дева на 25 юли. Снимка: istock

Меркурий преминава в Дева на 25 юли. Снимка: istock

На 25 юли планетата Меркурий преминава в знака на зодия Дева. Тя ще се задържи така до 14 август и след това отново ще премине на 9 септември до 26 септември 2024 година. Това е изключително дълъг цикъл на Меркурий, дължащ се на ретроградната му фаза в периода 5 – 28 август.

В зодиака знакът на Девата е известен със своята критична природа. Когато Меркурий пристигне в тази зодия, може да въздъхнем с облекчение, защото цялата тази критична енергия най-накрая може да бъде насочена положително.

Свързани статии

Меркурий в Дева е само за кратко време, но през този период планетарната енергия гарантира, че можете да постигнете огромен напредък в намирането на практически решения и създаването на конструктивна промяна.

Когато Меркурий преминава през Дева, ние се фокусираме върху детайлите и ефективността, чистотата и рационализирането. Става по-лесно да намирате прости, несложни решения. Отговори, които вероятно са били пред нас, но които не сме видели, защото сами сме усложнили всичко.

Енергията на Дева е силно аналитична, така че има и усещане за усъвършенстване на идеи, тестването им, прилагането на промени, докато се получи нещо наистина работещо.

Свързани статии

За някои зодии обаче е трудно да се отърсят от безпокойството, което енергията на Девата понякога може да донесе. Има недостатък на транзита на Меркурий в Дева и това може да означава да изпитваме постоянно безпокойство дали нещо е перфектно или не.

Прецизността в речта, мисълта и процеса са по-важни за нас по време на този транзит. Това е време, когато анализираме и решаваме кое е полезно и кое смятаме за непрактично. Меркурий е управляваща планета на Дева и Близнаци и се чувства удобно, когато е в някои от тези зодиакални знаци.

Работата с детайлите е естествена и лесна. Трябва обаче да внимаваме да не загубим перспектива, ако се окажем изгубени в подробности. Докато Меркурий е в Дева, ние също трябва да сме наясно с възможността да се изразяваме по твърде фактологичен начин, дотолкова, че да изглеждаме скучни, критични или лишени от въображение.

Свързани статии

Меркурий ръководи начина, по който мислим. Тази планета управлява идеите ни, начина, по който обработваме информацията и как общуваме с другите. Тъй като Девата е знак на ума, който цени прецизността и практичността, когато Меркурий влезе в този знак, това е началото на невероятно продуктивно време за всички представители на зодиака.

Девата е много умела да приема купища информация и да премахва всичко, което не е необходимо. Така че докато Меркурий се движи през Дева, способността ни да анализираме информация става много по-силна, което ни помага да предаваме мислите си по възможно най-ясния начин. Възможността да постигнем реален напредък във важни за нас области е реална.

Това, за което трябва да внимаваме е да не станем хиперкритични към другите.

Коментирай