Кое е вашето духовно животно според деня ви на раждане?

Вижте какво разкрива той за вас

27.07.2024г. / 08 05ч.
Мария Василева
Открийте кое животно ви закриля. Снимка: istock

Открийте кое животно ви закриля. Снимка: istock

Може би сте чели всякакви прогнози, свързани с вашата зодия. Но замисляли ли сте се какво говори за вас денят ви на раждане? Вижте кое животно е ваш духовен водач покровител, ако сте родени в:

Понеделник – Елен, Грациозният 

Еленът е свещеното духовно животно на Майката Земя, Артемида. Този дух въплъщава тайните на този свят и мъдростта на горите и дивата природа. По този начин еленът може да бъде призован, за да подхранва вашата интуиция и да ви направи по-уверени във вашите магически и психически сили. Еленът също е невероятно красив.

Следователно, той дарява очарователна и привлекателна аура. Използвайте силата на това животно, за да привлечете каквото пожелаете. Но не забравяйте, че вашето желание трябва да е благородно, точно като елена.

Вашите мистични сили са: безопасност, подхранване, нежност, изящество, инстинкти, приключения, скорост.  

Вторник – Вълкът, Смелият 

Вълкът е свещеното духовно животно на бога на войната Арес. Неслучайно това смело животно е избрано от Арес (Марс) за негово свещено духовно животно. Връзката на Арес с вълка вероятно започва с основателите на Рим. В тази история една вълчица (Лупа) отглежда и защитава своите прогонени синове близнаци (Ремус и Ромул).

Смята се, че вълкът дарява смелост и увереност в себе си на родените в този ден. Нещо повече, свещеното духовно животно вълк се призовава в моменти на нужда, за да въведе ред в хаоса. Вълкът може да стои в хаос, тъй като той/тя е този, който може да се справи със страховете. Призовавайте силите на Вълка, за да ви дадат духовно напътствие и защита.

Вашите мистични сили: сила, дързост, смелост, безстрашие, амбиция, мъдрост.

Сряда – Заек, Бдителният 

Заек е едно от свещените животни на Хермес (Меркурий). Въпреки че един наивен човек не вижда нищо особено в това скромно създание, мистиците са на друго мнение. Тъй като Хермес е богът на търговията и комуникацията, пътуващ по-бързо от всеки друг, счита се, че дарява бързи рефлекси и бдителност (духовна и интелектуална). Извикайте животинския дух на Заек, за да ви даде просперитет, бдителност и осъзнаване на вашите мистични сили.

Вашите мистични сили: креативност, просперитет, мистика, бдителност, интензивност, растеж.

Свързани статии

Четвъртък – Орел, Визионерът 

Орелът е свещеното животно на върховния бог Зевс (Юпитер). Много е важно обаче да разберем защо орелът е избран за тази почетна позиция. Вероятно защото той може да лети по-високо от всяко друго животно. От позицията си орлите могат да видят цялата картина и да разберат възможностите и недостатъците на сегашната си ситуация.

Орлите избират своите битки, избягвайки безполезни каузи. Въпреки че винаги са победители, те атакуват само когато е необходимо. Следователно, орелът може да бъде призован, за да ви даде по-добра перспектива за текущата ви житейска ситуация и да осъзнаете по-добре възможностите си. Също така, тази точна способност може да се използва, за да се събудите духовно и да осъзнаете вашите магически сили. И накрая, но не на последно място, призовете орела, за да „видите“ това, което е невиждано от мнозина и да получите това, което заслужавате.

Вашите мистични сили: възможности, самоувереност, положителна насока, издръжливост, устойчивост, визия, духовно пробуждане. 

Петък – Гълъб, Надеждата 

Гълъбът е свещеното животно на богинята на красотата и любовта Афродита (Венера). Затова една от неговите сили е да носи любов и мир винаги, когато е необходимо. Гълъбите са символи на надежда и мир не само в древна Гърция (и Рим), но и в Библията, юдаизма, християнството и други религии. Те винаги са били смятани за чисти същества със способността да носят енергийно обновяване около себе си.

Освен това Гълъбът може да бъде призован, за да ни пречисти от всички психически паразити и по този начин да ни въведе в нова ера в живота ни. Гълъбът може да ни подкрепи в нашите магически начинания и да донесе самосъзнание и по-важното – любов към себе си. Това е най-важната му сила, защото това е ключът към отварянето на нашия магически потенциал.

Вашите мистични сили: чистота, любов, мир, видения, духовно и физическо обновяване, надежда, любов към себе си.

Свързани статии

Събота – Змия, Лечителят 

Това е може би най-подценяваното и лъжливо обвинено животно. Въпреки това, змиите наистина са свещени за много религии, особено за древните. Змията е свещеното животно на Кронос (Хронос – Сатурн), стария бог на времето. Следователно древният символ Уроборос – змия, захапала опашката си, е метафора на вечното време. Освен това змиите са и пазители на магическите тайни на Земята. Веднъж свален от престола, Кронос става бог на земеделското плодородие, празнуван на Зимното слънцестоене.

Призовете животинския дух на змията, за да ви донесе мъдрост, да разкрие тайните на този свят и да се бори със страховете. Освен това животинският дух на змията дарява необичайна интуиция и може да помогне в лечебния процес.

Вашите мистични сили: мъдрост, магия, земна сила, плодородие, трансформация, страх, изцеление, интуиция.

Неделя – Делфин, Игривият 

Това може да ви изненада, но Аполон, Богът на слънцето, изкуствата, благословиите, любовта, спорта и магическата мъдрост е избрал делфина за свое свещено животно. Аполон прехвърлил свещениците от Крит в най-свещения си храм, превръщайки се в делфин. По този начин делфините се смятат за най-умните от всички животни и в същото време са наясно с невидимото.

Свещеното животно делфин дарява оптимизъм и креативност. Освен това помага на нашите комуникационни умения, като ни прави разбрани и очарователни. И накрая, делфините могат да бъдат призовани да ни напътстват в най-мрачните ни дела и да внесат надежда и яснота в сърцата и умовете ни. По същата причина делфините могат да разкриват тайни и да ни учат на свещените и тайнствени изкуства на магьосничеството.

Вашите мистични сили: комуникация, игривост, позитивност, стратегия, пророчество, музика и медитация.

Свързани статии

Коментирай