Водещата на „Спортът ON AIR” Павела Апостолова готви изненада за зрителите

Коя голяма своя мечта ще сбъдне

23.07.2024г. / 11 32ч.
Мария Дуковска
Водещата на „Спортът ON AIR” Павела Апостолова. Снимка: личен архив

Водещата на „Спортът ON AIR” Павела Апостолова. Снимка: личен архив

Красива, млада, амбициозна и за разлика от повечето жени – разбира от спорт! Това е Павела Апостолова, водещата на Спортът ON AIR по Bulgaria ON AIR. Освен като телевизионен журналист, Павела се явява на малкия екран в образа на различни персонажи в няколко филмови и серийни продукции от родното ни кино. Целеустремена, жизнена и радваща се на живота водещата застана пред редакцията на Az-jenata.bg, за да отговори на нашите любопитни въпроси и да загатне на читателите какво още да очакваме скоро от нея – ето и как отговори тя.

Кога и как разбрахте, че журналистиката ще е вашата професия? С какво ви привлече тя?

Истината е, че още в ученическите ми години имах специален афинитет към историята, литературата и българския език и знаех, че искам да се занимавам с нещо в тази посока. През целия ми съзнателен живот си мислех и си представях, че ще завърша висшето си образование извън пределите на България.

Когато обаче дойде моментът да решавам къде искам да продължа образователното си развитие – избрах България. Майка ми беше човекът, който ме насочи към журналистиката и засили интереса ми към нея. Нямах колебание относно университета. Знаех, че ще уча в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Така и стана! Сега вече съм дипломиран журналист и съм напът да завърша магистратурата си по специалността „Спортна журналистика“.

Защо избрахте телевизията, за да се развивате, и какво е да сте част от семейството на Bulgaria ON AIR?

Телевизията е моята голяма любов, която се зароди, когато бях едва на 14 години. Тогава за първи път се докоснах до нея с участието ми в сериен телевизионен проект…Хареса ми да бъда пред обектива на камерата, да общувам с нея. Сега, няколко години по-късно, именно през обектива, предавам на зрителите най-вълнуващото от света на спорта, а чувството е страхотно! Семейството на Bulgaria ON AIR е един колектив, съставен от амбициозни, мотивирани и талантливи хора, всеки ден в телевизията е динамичен!

Коя е новината, която последно отразихте и направи деня ви по-хубав и усмихнат?

Напоследък отразявах главно новини от тазгодишното Европейско първенство…такъв е периодът. В този ред на мисли, в един и същи ден се наложи да съобщя новина, която искрено ме зарадва и такава, която доста ме натъжи. Хубавата новина за мен беше, че Испания продължава напред в надпреварата, а същински ужас, че Португалия отпадна от Франция, но това е играта.

Живеем във време, в което има много фалшиви новини, а благодарение на изкуствения интелект, те най-вероятно ще се увеличават в бъдеще. Какъв съвет бихте дали на хората как да отсяват фалшивите новини?

От векове човечеството възприема комуникацията като предмет за обмяна на информация. В ерата на масова дигитализация и турбулентните процеси, които идват с нея – дезинформацията се превръща в изключително наболял проблем. Все по-трудно се идентифицира и разграничава истинната от неистинната информация.

Това, което винаги съветвам моите близки е да проверяват достоверността на канала/сайта, разпространяващ информацията, и да следят за гръмките и хиперболизирани заглавия. Това са част от белезите, чрез които може да се разшифрова булевардната журналистика от качествената такава и фалшивите от истинните новини! За съжаление обаче си мисля, че тенденцията с дезинформацията ще се разраства, най-вече заради социалните платформи.

Как бихте описали себе си извън телевизията с няколко думи?

Социално животно, което се радва на живота…? Обичаща, истинска, усмихната и надявам се – забавна…

Имате богат опит в заснемането на фотосесии, реклами, сериали и филми. Разкажете ни някоя интересна случка по време на снимки.

Винаги се случва по нещо интересно на снимки, но най-запомнящото се беше тогава, когато снимахме „Дяволското гърло“ и режисьорът Митко Димитров ме посрещна с думите – „Павелче, искаш ли да те качим на парапета на хотела за една сцена?“. Аз, изпитвайки панически страх от височини, отговорих категорично „НЕ!“. В крайна сметка, не знам как, се съгласих.

Дойде цял екип от каскадьори, които ме подсигуриха, но в момента, в който трябваше да се изправя на парапета на последния етаж на хотела, всичко приключи. Митко ме помоли да се изправя, за да заснемат част от сцената, но явно толкова абсурдно съм изглеждала, трепереща цялата, че точно след минута ми каза „седни си, седни си..

Очакват ли ви нови филмови ангажименти скоро?

Предстои ми да сбъдна една своя мечта, която ще бъде позиционирана в YouTube! Скоро ще разкрия подробности около проекта в Instagram профила ми, така че – STAY TUNED!

Имате ли хоби и как обичате да се забавлявате?

Много дълги години се занимавах с музика и макар че я оставих леко на заден план, все още обичам да си пея, когато съм сама. Може би ще изненадам вашите читатели, но обожавам да готвя и наистина, винаги го правя с огромно желание!

Кой е любимият ви спорт, който обичате да отразявате в емисиите? С кои спортисти бихте искали да се срещнете?

Според мен всеки спорт е освен игра, и изкуство. Абсолютен фаворит обаче ми е волейболът! Обичам да го гледам, да пиша за него и да го отразявам! От малка съм фен на Меси, бих се радвала да го срещна.

Как се грижите за прекрасния си външен вид? Спортувате ли, спазвате ли определен режим на хранене?

Никога не съм спазвала диети, но винаги се стремя да се храня здравословно. Разбира се, случва се понякога да съгреша с някоя вредна храна и след това да ми е гузно… Стремя се да спортувам, защото спортът е здраве. А когато пропускам тренировка, винаги компенсирам с дълга разходка! Може би ми помага и това, че нямам шофьорска книжка (смее се)!

Три неща, без които не можете?

Семейство, приятели и кучето ми.

Къде ще почивате това лято?

В Гърция и Турция.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Пожелавам на вашите читатели вдъхновение, позитивни емоции и красиво лято, изпълнено с много усмивки и любов.

Снимки: Личен архив Павела Апостолова

Коментирай