Ретрограден Меркурий в Дева и Лъв на 5 август

За какво да внимаваме

05.08.2024г. / 14 32ч.
Михаела Лазарова
Ретрограден Меркурий в Дева и Лъв на 5 август.Снимка: istock

Ретрограден Меркурий в Дева и Лъв на 5 август.Снимка: istock

На 5 август планетата на мисълта и комуникацията Меркурий започва да се движи ретроградно до 28 август. Меркурий ще е ретрограден в знака на Дева. 
Знаем, че тази планета се движи ретроградно три или 4 пъти в годината.

Известно ни е, че при ретрограден Меркурий не е добре да се започват нови неща, но можем да завършваме проекти и т. н. Добре е да не правим покупки на коли, техника и други, които бихме могли да отложим за кратко. Не е препоръчително да се подписват договори и важни документи. Възможни са забавяния на пътувания, проблеми с технологиите и с общуването ни с другите.

Свързани статии

Когато Меркурий се движи ретроградно в знака на зодия Дева, той се насочва към областите от живота, които този зодиакален знак управлява – нашето здраве, навици и ежедневни задачи. Може да изпитате разочарование от това да се чувствате добре в тялото си, да се стресирате от възприеманите от вас несъвършенства или да се борите с усещането, че не ви е позволено да управлявате времето си, както бихте искали.

Свързани статии

Но Меркурий ще започне своята ретроградна фаза в Дева и ще я завърши в знака на Лъв. 

В Дева ще остане до 14 август. Когато Меркурий преминава в Лъв, фокусът ни ще се промени към областите на живота, управлявани от Лъва, като себеизразяването, играта, сексуалността и нашето вътрешно дете.

Свързани статии

Разбира се, въпреки че са възможни някои пречки и забавяния, винаги има нещо положително, което можем да вземем от тази ретроградна планета.  Ретроградността в Дева и Лъв е подходящо време да обмислите целите, които искате да постигнете. Също така, ако не сте доволни от уважението, което получавате в определени взаимоотношения или среди, това е моментът да помислите дълбоко как да направите промяната.

Свързани статии

За да „оцелеете“ по време на тази ретроградност, ще трябва да се научите да се отпускате. Когато нещата не вървят според плановете ви, ще трябва да се придържате към настоящата ситуация. Ще е безсмислено, а и водещо до спорове, ако дадете свобода на негативните емоции.

Коментирай