Проф. Марио Хосен и приятели с поредица класически концерти в к. к. „Св. Св. Константин и Елена“

Концертната програма е част от фестивала „Варненско лято“

02.08.2024г. / 16 05ч.
Аз жената
Проф. Марио Хосен и приятели с поредица класически концерти в к. к. „Св. Св. Константин и Елена“

Световноизвестният солист, цигулар и диригент проф. Марио Хосен ще зарадва почитателите на класическата музика с поредица от концерти в първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“.

Любителите на класическата музика може да се насладят на концертните програми в следните дни:

8.08.2024 от 20:30 в Търговски център „Приморски“ – пред часовниковата кула.  
 
09.08.2024 от 17:30 Виенско кафе с музика Моцарт, Крайслер и Пиацола в хотел „Астор Гардън“ – ВИП концерт.

10.08.2024 от 20:30 в Търговски център „Приморски“ – пред часовниковата кула.

11.08.2024 от 20:30 Гала на младите виртуози на открито в Ensana Aquahouse hotel (под боровете).

Концертната програма е част от 98-ия Международен музикален фестивал „Варненско лято“.

Програмата се реализира с подкрепата на „ММФ Варненско лято“ и Община Варна.

За проф. Марио Хосен:

Марио Хосен е цигулар, солист и диригент. Водещ, световнопризнат интерпретатор и експерт по творчеството на Николо Паганини. Репертоарът му е богат и стилово разнообразен, включва творби от италиански и немски барок до съвременна класическа музика, танго и джаз.

Сред оркестрите, на които е солист, се открояват Лондонската филхармония, Симфоничен оркестър „Чайковски“ на Московското радио, Виенският симфоничен оркестър, Academy St. Martin in the Fields, English Chamber Orchestra, Симфоничният оркестър на БНР, Оркестър Брукнер-Линц, I Solisti Veneti, Wiener Akademie, Софийската филхармония.

Виртуозът Марио Хосен е роден в Пловдив. На 8 години дебютира като солист на Пловдивската филхармония. Получава образованието си в София, Виена и Париж. Сред преподавателите му са Дарина Данкова, проф. Михаел Фришеншлагер (ученик на Йехуди Менухин), проф. Жерар Пуле (ученик на Хенрик Шеринг).

Редактор и изследовател на цялостното творчество на Паганини за цигулка и оркестър за едно от най-старите музикални издателства в света „Musikverlag – Doblinger“, Виена.

Хосен е удостоен с много престижни награди, сред които наградата „София“ за музика и наградата на ФМ Класик радио. Артист е на „Thomastik Infeld“, Виена. Той свири на цигулка „Джовани Батиста Гуаданини“ от 1749, която му е предоставена от Австрийската национална банка. М. Хосен е солист и диригент на Виенския камерен оркестър и артистичен директор на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Музикални поп – рок изпълнения, фолклорна програма, песни от известни мюзикъли, куклен театър, опера и балетна програма ще забавляват гостите на курорта осъществени с подкрепата на Община Варна. Програмата може да откриете на обновения сайт:  visitstconstantine.bg/events

Коментирай