Гордостта на България Боряна Калейн: Вярвайте в мечтите и се борете!

Вицешампионката на Олимпийските игри, която просълзи цяла България

10.08.2024г. / 15 24ч.
Аз жената
Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн. Снимка: Getty images.

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн. Снимка: Getty images.

Боряна Калейн направи едно от най-силните си и впечатляващи представяния на Олимпийските игри в Париж и заслужено стана сребърна медалистка в многобоя по художествена гимнастика. За голяма част от българите тя може да взе сребърен медал, но със златен цвят, защото за нас тя е шампион и истински победител!

„Постигнатото е със страшно много тренировки не само на тялото, но и на ума. Състезанието преди всичко е само психика. Не мога да опиша колко съм щастлива, че си свърших работата. Толкова стабилно състезание не съм имала през живота. Надскочих се максимално и съм много щастлива.“, сподели тя пред БНТ.

Боряна Калейн плаче от радост в прегръдките на треньорката си, минути след финалното си изпълнение. Снимка: Getty images

Столичанката разказа, че от първите си тренировки си мечтае за този медал.

„Когато започнах да тренирам на 6 години, започнах с мисълта да спечеля олимпийски медал. Детските мечти изглеждат невъзможни, но в крайна сметка всичко си заслужава. Постепенно ще осъзнавам какво постигнах. Не мисля, че можех да се представя по-добре“, допълни гимнастичката.

Медалистките в многобоя. Снимка: Getty images.

За финал Калейн благодари за подкрепата на своя екип.

Благодаря за всичко, което ми дадоха и всичко, което преживяхме заедно. Вярвайте в мечтите си и се борете докрай, защото те се сбъдват“, завърши медалистката.

Благодарим ти, Боряна, за вдъхновението и за гордостта, която ни накара да изпитаме от твоя успех!

Коментирай
Здраве и красота