Топ 5 на незабравимите мигове от Олимпиадата в Париж

Кои моменти ще останат в историята

12.08.2024г. / 17 50ч.
Мария Дуковска
Историческият успех на българина Карлос Насар. Снимка: Getty images.

Историческият успех на българина Карлос Насар. Снимка: Getty images.

33-те летни олимпийски игри в Париж вече са в историята. Олимпиадата официално приключи, спортните герои вече се прибират у дома и е време за равносметка. България завърши на 26-о място в класацията на всички държави, взели участие в игрите. Една достойна позиция, която може само да ни кара да се гордеем с нашите спортисти. 

Ето и кои са най-незабравимите мигове от тази Олимпиада, които ни накараха да настръхнем от вълнение:

Световният рекорд на българина Карлос Насар

Карлос Насар, снимка: БГНЕС.

Карлос Насар стана 12-ият олимпийски шампион за България във вдигането на тежести. Насар, който дебютира на Олимпиада и постигна исторически успех, не скри огромното си задоволство от големия успех. Той постигна и световен рекорд с резултата си от 404 кг. 

Бременната Нада Хафез, която стана истински хит в социалните мрежи

Снимка: Getty images

Състезателката по фехтовка от Егихет Нада Хафез се превърна в сензация на изминалите олимпийски игри, след като призна, че се състезава бременна в седмия месец. 

"Може би си мислехте, че са две съсетазателки, но всъщност те бяха три! Бяхме аз, моята съперничка и още нероденото ми бебе", написа тя в Инстаграм.

"Пиша това, за да изразя гордостта ми, че си осигурих място сред 16-е най-добри, докато нося детето си", добави египтянката. 

Спортсменството на феноменалната Симон Байлс

Снимка: Getty images

Един от най-силните моменти на последната олимпиада бе този жест на спорсментство между гимнастичките Симон Байлс, Джордан Чайлс и Ребека Андраде.

Байлс, която е абсолютен шампион и най-награждаваната гимнастичка в историята, се поклони пред успеха на бразилката Андраде. Този жест на Байлс и Чайлс показа, че най-големите имена в спорта са велики именно за това - че умеят да признаят постиженията на конкурентите си.

Сребърният медал на Боряна Калейн

Снимка: Getty images

Гордостта на цяла България, гимнастичката Боряна Калейн взе сребърен медал в многобоя по художествена гимнастика. Последният индивидуален медал, който получава българска гимнастичка е през 1988г. Затова и сребърният медал на Боряна бе толкова чакан и жадуван за българите.

Сърфистът над водата

На третия ден от началото на Олимпийските игри в Париж се появи перфектната спортна снимка. Фотографът на "Франс прес" Жером Бруйле улови бразилския олимпийски сърфист Габриел Медина в победоносна поза над водата, след като е успял да прелети със сърфа си през една от гигантските вълни край бреговете на Таити.

За да успее да хване момента, Бруйле очаква сърфистите на лодка в залива. Ден след публикуването ѝ снимката е харесана и споделена милиони пъти в мрежата. Списание TIME описа кадъра като "определящия образ на триумфа на Олимпийските игри".

 

 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Who Cares ( преди 4 седмици )
Една достойна позиция, която може само да ни кара да се гордеем с нашите спортисти. Shteshe da e smeshno, ako ne be zhalko! Pone za tezi s pamet...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар