5 камъка и кристала за сезона на Девата

За повече положителна енергия

20.08.2024г. / 15 11ч.
Михаела Лазарова
5 камъка и кристала за сезона на Девата.Снимка: istock

5 камъка и кристала за сезона на Девата.Снимка: istock

На 23 август настъпва сезонът на зодия Дева. Той ще продължи до 22 септември. Всеки зодиакален знак и настъпването на неговия сезон ни носи определени енергии, усещаме влиянието му.

За всеки зодиакален сезон има и определени камъни и кристали, които ни помагат да се справим с негативното и да подхраним положителното.

Вижте 5 камъка и кристала за сезона на Девата.

Амазонит

Това е един отличен кристал за постигане на повече баланс. Както е известно в астрологията, Девата е знакът на перфекционизма. Въпреки че това е много полезно по отношение на поддържането на последователност в стремежа към постигането на нашата цел, в своя негативен спектър може да доведе до стрес, безпокойство и прекалено премисляне на нещата. Амазонитът ни помага да се заземим, тъй като се смята, че поддържа енергиите балансирани, намалявайки негативните емоции.

Свързани статии

Хаулит

Хаулитът е кристал, който можем да ползваме по време на сезона на Девата. Той не само ни заземява и балансира, но и ни свързва с нашата духовна страна, усилвайки интуицията ни. Това е особено полезно, ако искате да впрегнете част от тази енергия на Девата. Кристалът хаулит може да ни донесе баланс и „препитание“, за да създаде ред и благополучие в личен и работен план.

Свързани статии

Мъхов ахат

Мосовият ахат работи много добре с енергията на Девата, тъй като всичко е свързано с ново начало. Всеки, който иска да се впусне в ново начинание, ново хоби, нова връзка, може да се възползва от енергията на малко парче мъхов ахат декориран в дома, сложен в дамската чанта или под формата на красив аксесоар. Кристалът ни помага да поддържаме нещата около нас в баланс.

Карнеол

Това е кристал на енергия и страст. Понякога енергията на Девата може да ни накара да премисляме много нещата, което допълнително увеличава нивото ни на стрес. Карнеолът има енергия, която подхранва нашата креативност, енергийни нива и страст.

Сугилит

Кристал на нежност, абстрактно мислене и изоставяне на прецизността и фините детайли, на които Девата понякога може да стане жертва, но и всички останали зодии по време на нейния сезон. Сугилитът насърчава абстрактното мислене, помагайки за заземяване на енергията и подтиквайки към това да се движим по течението.

Свързани статии

Коментирай