Нежна сила: Мис Варна 2024 Александра Христова е шампионка по карате

Красавицата е републиканска шампионка по киокушин

29.08.2024г. / 14 30ч.
Мария Дуковска
Мис Варна 2024 Александра Христова. Снимка: личен архив.

Мис Варна 2024 Александра Христова. Снимка: личен архив.

Тя е красива, талантлива, дисциплинирана, републиканска шампионка по карате киокушин, професионален модел и отскоро носителка на титлата Мис Варна 2024. Тя се казва Александра Христова и е само на 18 години, а вече има толкова много награди в биографията си.

Само преди няколко дни красавицата надделя в оспорвана конкуренция с още 23 прелестни дами и стана Мис Варна 2024. Зад тази победа се оказва, че стоят седмици подготовка, които чаровната Александра преодолява, благодарение на дисциплината, на която я е научил спортът.

18-годишната варненка има множество участия в световни и национални състезания по карате киокушин и е шампионка на България. Александра тренира в клуб на Българската Карате Киокушин федерация, а след броени дни ще се включи в тренировъчния лагер, който се провежда преди бойната галавечер SENSHI. На 7 септември Алекс ще бъде на SENSHI 23, за да подкрепи българите, които ще се състезават на галавечерта.

Разговаряме с малко след конкурса за красота във Варна, който ѝ дава възможност да се яви на Мис Вселена България, както и на международни конкурси, единият от които ще се проведе в Китай. 

Ето какво ни разказа Александра след голямата победа в морската ни столица.

Александра, само на 18 години сте, а вече сте Мис Варна! Как се чувствате като носителка на престижната титла? Очаквахте ли да станете Мис Варна? 

Изключително съм щастлива! Много съм очарована от избора и съм благодарна, разбира се, на всички, които гласуваха доверие в мен, повярваха в мен. Това са Мира Матеева и моята агенция VIP Fashion Group. За мен е чест да нося тази корона в момента.

Споменахте агенцията, с която работите. От колко време се занимавате с мода?

Занимавам се професионално с мода от близо 4 години вече. Имам много участия на модния подиум, в ревюта, фотосесии, конкурси.

Страхотно, значи съвсем естествено е дошло решението да участвате в конкурса Мис Варна. Очаквахте ли да спечелите?

Със сигурност не съм очаквала, защото конкуренцията беше на ниво. Всичките 23 момичета бяха много красиви, всяка беше специална сама по себе си. И със сигурност изборът на журито е бил много труден.

Не се съмнявам. Варненките са известни като едни от най-красивите жени в България.

Много благодаря!

Красотата върви ръка за ръка със суетата. Вие определяте ли се като суетна в ежедневието? Отделяте ли много внимание на външния вид?

Отделям, защото все пак това е част от работата ми и първото впечатление се получава именно от външния вид. Грижа се за себе си, за тялото си, но не парадирам с това.

Няма как да не поговорим и за спорта, защото той е голяма част от вашия живот. Вие тренирате от малка карате киокушин и сте републиканска шампионка. Как се случи срещата ви точно с този спорт?

Аз тренирам професионално, вече не чак толкова, от 2017-а година. Баща ми беше причината да се запаля по този спорт, защото той е треньор с черен пояс по карате и той ме заведе за първи път в залата. Оттам последваха много състезания. Станах републиканска шампионка, участвала съм и на световни първенства. Но в последната една година състезателната ми кариера е малко по-обрана и въпреки това, продължавам да си тренирам.

Какво ви даде спортът за тези години, изпълнени с тренировки, състезания, ограничения навярно?

Спортът дава много! На първо място дисциплина и отговорност, която се проявява и в живота, на по-късен етап. Много съм благодарна, че получих тази основа на толкова ранна възраст и сега ми е в пъти по-лесно, поемайки ангажименти, в ежедневието дори, спортът дава наистина много.

Той със сигурност ви помага и в модата, ангажиментите, защото и там се изисква дисциплина.

Да, така е.

Свързани статии

А сега накъде? След титлата Мис Варна, след спортните успехи, каква е следващата ви цел?

Следват международни конкурси за красота, единият, в които получих право да участвам, е в Китай. Все още нямам точна дата кога ще се проведе. Продължаваме и с Мис Вселена България, който ще се проведе в София. Успях да си почина малко след цялото напрежение, защото подготовката наистина беше изключително трудна, колкото и да не се вярва на хората, това си е доста отделено време.

 

 

Разкажете малко за подготовката, в какво се състоеше?

Подготовката е около един месец, всекидневни репетиции по няколко часа, в които да се изгради цялостната хореография, да можем всички момичета да се напаснем, да се движим еднакво, защото е наистина трудно. 24 момичета заедно и всяка една да знае какво точно прави. Отделно имахме много фотосесии, срещи със спонсори, правихме рекламни снимки.

Желая ви успех на следващите конкурси. Бих искала да завършим разговора с едно пожелание от вас към младите хора, защото вие сте вдъхновяващ пример за млад човек, спортист, с постижения?

Да бъдат себе си на първо място, да преследват целите си, да не слушат никого около тях, който ги отказва. Да имат цел и да я преследват, това е най-важното, защото рано или късно, тя ще се случи. Когато имаме желание и достатъчно възможности, мечтата рано или късно става реалност.

Свързани статии

Свързани статии

Коментирай