Емили Хенри се завръща със „Смешна история“

Кралицата на летните романтични истории с нов роман

28.08.2024г. / 09 58ч.
Мария Дуковска
Снимка: Издателство Софтпрес.

Снимка: Издателство Софтпрес.

Обявен за едно от най-очакваните заглавия на 2024 година, новият роман на Емили Хенри „Смешна история“ за кратко време оглави класациите в чужбина. Българските читатели нямаха търпение да се докоснат до новата книга на авторката, която обещава поредната брилянтно написана история, идеално балансираща скръбта и раздорите с хумора и любовта. Разбира се, с леко намигване за горещ флирт и вечната тема за страстта към книгите.

Смешна история“ вече е на българския пазар и от днес всички почитатели на авторката на бестселърите „Място за щастие“, „Чета те като книга“ и „Срещи по време на ваканция“ могат да намерят новата ѝ книга в книжарниците в страната, както и онлайн на сайта www.soft-press.com.

В „Смешна история“ се запознаваме с Дафне и Питър. Дафне винаги е обичала начина, по който годеникът ѝ Питър разказва тяхната история. Как се запознават (в прекрасен слънчев ден), как се влюбват (заради отлетяла шапка) и как се връщат в родния му град, за да започнат живота си заедно. Наистина разказва добре… До мига, в който осъзнава, че всъщност е влюбен в приятелката си от детството – Петра.

Оттук започва новата история на Дафне, без семейство и приятели, но пък с мечтаната работа като библиотекарка, плюс нов съквартирант – единственото същество, което може да се постави на нейното място, бившето гадже на Петра – Майлс Новак. Небрежен и хаотичен, със склонност да заглушава мъката с любовни балади, Майлс е пълната противоположност на практичната и затворена Дафне. Но под въздействието на няколко шота текила двамата заплитат неочаквано приятелство и оформят план. Кой би могъл да ги обвини, че планът включва съзнателно подвеждащи снимки на летните им приключения?

Разбира се, всичко е само привидно. Няма начин Дафне наистина да си пада по бившето гадже на новото гадже на бившия си годеник.

Възможно ли е краят да е ново начало и докъде сме способни да стигнем, когато се осмелим да последваме себе си? Отговорите на най-важните въпроси се крият в една стопляща, пленителна и жизнеутвърждаваща „Смешна история“.

Емили Хенри е бестселър автор на „Срещи по време на ваканция“, „Чета те като книга“ и „Място за щастие“, както и на няколко романа за тийнейджъри. Завършила е творческо писане в колежа „Хоуп“ и в Нюйоркския център за изкуство и медии. Днес прекарва голяма част от времето си в Синсинати, Охайо, и онази част на Кентъки, която се намира точно под него.

Авторката Емили Хенри.

Свързани статии

Коментирай