Новолуние в Дева – проявяваме търпение и старание

Обръщаме внимание на здравето

03.09.2024г. / 10 43ч.
Михаела Лазарова
Новолуние в Дева - проявяваме търпение и старание. Снимка: istock

Новолуние в Дева - проявяваме търпение и старание. Снимка: istock

На 3 септември ни очаква новолуние в знака на зодия Дева. Това се случва в първите дни на един силно трансформиращ месец. Звездите ни напомнят, че новото начало винаги е възможно.

Можем да използваме енергията на това лунно събитие, за да започнем нещо ново, да се разделим с нещо старо, което ни пречи или не ни е от полза вече. 

Преди дни Меркурий, който е управляващата планета на Дева, стана директен и приключи своето ретроградно движение. Ето защо, нещата все още може да изглеждат малко бавни по време на новолунието в Дева. Възможно е някои цели да ни се струват недостижими, да сме по-мудни. Ще бъде важно и да сме търпеливи. 

Свързани статии

Месец септември ни носи мощно лунно затъмнение в знака на зодия Риби, но то ще се случи по-късно през месеца, което най-вероятно ще раздвижи събитията в живота ни. До края на месеца нещо може да приключи или да почувстваме, че една глава от живота ни е приключила завинаги.

Новолунието в Дева вероятно ще ни напомни какво трябва да си отиде от живота ни. 

Периодът може да ни донесе и някои съобщения, на кои ще трябва да обърнем внимание. По време на септемврийското новолуние, Сатурн ще бъде активен и ще ни води в много отношения. Когато Сатурн присъства, понякога можем да се почувстваме предизвикани или притиснати в определена област от живота си. Тази планета може да ни изправи пред трудности, но само защото имаме силата и потенциала да ги преодолеем.

Свързани статии

Ако възникнат трудни обстоятелства при това новолуние, ще бъде важно да се засилим и да поемем отговорност за тях. Вселената никога не ни дава нещо, с което не можем да се справим. Ето защо е важно да продължаваме да се движим напред с увереност. Имаме силата и ресурсите, за да се справим. 

Сатурн се смята за планетата на кармата. Той извежда познати задействания и модели, така че ако видим едни и същи истории да се разиграват или се чувстваме задействани по същия начин, това е просто Сатурн, който ни призовава да ги преодолеем и да се издигнем над тях.

Свързани статии

Но планетата и новолунието могат да предизвикат и емоциите ни, да сме по – състрадателни, да се усещаме объркани и да не знаем по кой път да поемем. Също така е възможно да сме твърде критични към себе си и другите. 

Свързани статии

Тъй като Девата обича реда и чистотата, ще почувстваме по-силно желание да организираме дома си, офиса, нови проекти. Но, когато имаме новолуние в тази зодия, ние сме и по-мотивирани да се грижим по-добре за себе си. Някои хора вероятно ще започнат спортна активност, ще се преосмислят вредните си хранителни навици. 

На новолуние „засаждаме“ семената на онова, което бихме искали да ни се случи. Пишем желания. Сега те могат да са свързани с теми като здраве, работа, ред, фокус. 
 

Коментирай