Театър "София" стартира театрален сезон 2024/2025

В началото на сезона публиката ще се срещне и с новите млади лица от трупата на театъра

02.09.2024г. / 12 34ч.
Михаела Лазарова
Визия: Театър София

Визия: Театър София

Премиери, юбилейни представления, нови актьорски попълнения, много изненади и кампании е подготвил Театър "София" на  своята публика през новия театрален сезон.

През първата половина на септември месец, екипът на Театър "София" и режисьорът Стайко Мурджев ще търсят ново попълнение за актьорския състав на спектакъла „КОТКА ВЪРХУ ГОРЕЩ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ“ – премиерата, на който ще се състои в началото на ноември. Актьорът за ролята на Гупър, в хитовото заглавие на Тенеси Уилямс, ще бъде избран на специално проведен кастинг.

В началото на сезона публиката ще се срещне и с новите млади лица от трупата на театъра. Гринго-Богдан Григоров - познат както от българската театрална сцена, така и от музикалната, под името GRINGOD - ще се превъплъти в ролята на Брик в премиерната постановка „КОТКА ВЪРХУ ГОРЕЩ ЛАМАРИНЕН ПОКРИВ“. А с Даниел Кукушев и Димитър Стойнов публиката вече се е запознала в представленията на Театър София „ИГРИ В ЗАДНИЯ ДВОР“ и „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО“.


Даниел Кукушев в „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО“, реж. Елза Лалева; фотограф: Иван Дончев

В Деня на София, 17.09, Театър "София" тържествено ще открие сезон  2024/2025 със спектакъла „ПЕРФЕКТНИ НЕПОЗНАТИ“ в Театър „Сълза и смях“, от
19 часа. Освен едно незабравимо преживяване в празничния ден, екипът на театъра е подготвил и специален подарък за всеки присъстващ на представлението.

“ПЕРФЕКТНИ НЕПОЗНАТИ”, реж. Стайко Мурджев; фотограф: Иван Дончев

След двойния празник, се задават и репетициите на Шекспировата класика „КОМЕДИЯ ОТ ГРЕШКИ“. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева, със сценографията ще се заеме Свила Величкова, а премиерата зрителите могат да очакват в края на месец ноември.

На 27.09 спектакълът „ПОКАНА ЗА ВЕЧЕРЯ“ има юбилей. Пиесата на Оля Стоянова печели конкурса на Театър "София" за съвременна българска пиеса през 2012 година и вече 10 години е неразделна част от репертоара на театъра. Малко по-късно, през октомври, ще се изиграе 50-тото представление на сензацията сред детската аудитория – „ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА“, пленила сърцата на малчуганите.

Екипът на Театър "София" е подготвил още множество изненади и кампании, които няма търпение да сподели с любимата си публика. Затова следете сайта на театъра https://sofiatheatre.eu/ и профилите в социалните мрежи за повече информация.

Изберете спектаклите на Театър "София" и си подарете не просто театър, а незабравими емоции и преживявания!
 

Коментирай