Марс преминава в Рак на 4 септември – ставаме по-емоционални

Не бива да влизаме в конфликти

04.09.2024г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Марс преминава в Рак - ставаме по-емоционални.Снимка: istock

Марс преминава в Рак - ставаме по-емоционални.Снимка: istock

На 4 септември огненият Марс преминава в знака на зодия Рак. В този знак планетата ще се задържи до 4 ноември 2024 година. Когато Марс е в Рак, темпераментите, страстите и енергийните нива се променят със знаците и фазите на Луната.

Това означава, че до 4 ноември е възможно да бъдем по-емоционални, да сменяме често настроенията си. Ще бъде важно да изразяваме всичко това, но не и да се губим в морето от емоции. 

Също така, звездите ни съветват да не оставяме да бъдем притиснати от другите по отношение на това да се чувстваме по определен начин. 

Свързани статии

С Марс в Рак може да бъдем донякъде и пасивно-агресивни, особено ако се окажем в спорна ситуация. Ракът е знак, който защитава себе си, хората на които държи. Така че справянето със страстни реакции или комуникация от другите може да бъде трудно за нас. 

От друга страна, този транзит ще ни доближи до тези, които ни интересуват и обичаме. Връзките и приятелството могат да се задълбочат. Ще искаме да се гушкаме и да разговаряме, в любовта също ще търсим близост. 

Свързани статии

Сигурността се превръща в много важен въпрос, независимо дали това е физическата сигурност на нашите домове, безопасността на близките ни или емоционалната сигурност да знаем къде сме и какво да очакваме по - нататък. Според западни астролози, когато е в знака на Рак, Марс се бори да достигне най - пълния си потенциал.

Ракът е кардинален знак, винаги настояващ за действие. Ето тук от тази комбинация се получава онази агресия и емоционалност, с които трябва да внимаваме. 

Огненият Марс има трудна битка пред себе си, когато се премества в чувствителния Рак. Тази планета предпочита да действа напред, следвайки инстинктите си, а не да претегля последствията от своите действия. Ракът е воден знак, свързан с емоционалната сигурност и защита и може трудно да се приспособи към марсианската енергия.

Свързани статии

Транзитът ни дава възможност внимателно да градим нещата в живота си, включително и връзките. Нашият порив да продължим напред до 4 ноември не ни откъсва от познати модели, но ги включва, за да направим по - удобна стъпка в бъдещето.

Марс в Рак е чудесен период за обновяване на дома. От друга страна,  ако не се чувстваме емоционално свързани с нещо, е малко вероятно да предприемем действия. За съжаление, действието, което предприемаме, обикновено се управлява от сърцето и може да бъде по -реактивно и свръхчувствително, отколкото целенасочено.

Свързани статии

По време на Марс в Рак са възможни спорни ситуации по отношение на имотни дела, семейни дела. Възможно е някои връзки да се разпаднат, да се наложи да чакаме повече за разрешаването на някои казуси. 

Важно е да внимаваме да не обиждаме. В любовта ще търсим близост и това е прекрасно, но не бива да сме обсебващи. 

Коментирай