Лунно затъмнение и пълнолуние в Риби на 18 септември – промените са неизбежни

Ставаме и по-емоционални

18.09.2024г. / 12 33ч.
Михаела Лазарова
Лунно затъмнение и пълнолуние в Риби на 18 септември.Снимка: istock

Лунно затъмнение и пълнолуние в Риби на 18 септември.Снимка: istock

Според астрологичната прогноза за месец септември, месецът ще бъде зареден с много интересни събития. Едно от тях е частичното лунно затъмнение в знака на зодия Риби. То ще се случи на 18 септември. Тъй като зодиакалният знак Риби е последният знак от зодиака, може да видим определен край на нещо.

Или е възможно да открием, че нещо е „осветено“, което ни позволява да видим неща, които не сме виждали преди. Като алтернатива, можем да достигнем точка на цялост, което ни позволява да разпознаем пълната история или цикъл на всичко, през което сме преминали.

Свързани статии

Лунните затъмнения са силно енергийно заредени събития. По време на тях е възможно да се затворят врати, които самите ние сме имали трудности да затворим. Понякога краищата, които носят, не са изненадващи и просто ни дават лек тласък в посока, в която вече сме се надявали да поемем. Но затъмненията е възможно и да доведат до бърз край, който да е неочакван за нас.

Свързани статии

Тъй като на 18 септември ни очаква частично лунно затъмнение, според западни астролози то е и едно от най-слабите затъмнения, които можем да преживеем. 
Важно е да знаем, че затъмненията са склонни да носят съдбоносни събития и винаги ни поставят там, където трябва да бъдем, дори и да не ни харесва първоначално.

Свързани статии

Знакът на Риби е воден знак, който се управлява от водата.

Това означава, че е възможно да се чувстваме изключително емоционални и чувствителни в този момент. Каквото и да се развие по време на това септемврийско затъмнение, може също да доведе до дълбок и дълъг „лечебен“ период. Добре е да сме търпеливи и да оставим нещата да се регенерират. Енергията на Риби е бавна, затова и някои неща ще се развиват по-бавно.

Свързани статии

Но на 18 септември ни очаква и пълнолуние. Рибите са управлявани от Нептун, планетата на илюзията и изцелението. На свой ред, това променящо събитие ще постави на фокус и романтична или платонична динамика на връзката или връзка с област от живота ни, например работа, здраве, която може да трябва да бъде преобразена. С нарастването на емоциите може да осъзнаем, че сме в значителна повратна точка, по време на която промяната е неизбежна.

На кои зодиакални знаци ще повлияе най-силно лунното затъмнение в Риби?

Независимо от вашия слънчев знак или друго основно разположение в рождената карта, зодиите, които ще го усетят най-много, са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. 

Коментирай