Александър Сано и Мартина Апостолова в най-новата пиеса на Яна Борисова

Това партньорство на сцената е за първи път

13.09.2024г. / 14 07ч.
Михаела Лазарова
Александър Сано и Мартина Апостолова.Фотограф: Миряна Сливенска

Александър Сано и Мартина Апостолова.Фотограф: Миряна Сливенска

Моята вечер, твоята нощ“ ни отвежда в сърцето на една от онези силни и на пръв поглед необясними връзки между хората, които определяме като съдбовни. Историята започва с ненадейна нощна среща между двама души с общо минало, които са се разделили отдавна. Премиера на 1 октомври в Младежки театър „Николай Бинев“.

Елис живее в София, а Макс е в Берлин. Изненадващо и за двамата, те нахълтват отново в познатата им емоционална територия, която ще се окаже може би най-незаменимата част от живота им. Ужасно смешен и трогателен разказ за това, че големите истории са по-силни от нас. Те просто се случват, колкото и да се опитваме да ги избегнем или да се отдалечим. По това разбираме, че са големи. Случват се.

„Моята вечер, твоята нощ“ напомня на музикално произведение за два инструмента, което разказва живота по едно и също време, в две различни сърца. В две точки от света – двама души, които изпитват вълнение под общото нощно небе.

  • Текст: Яна Борисова
  • Режисьор: Димитър Коцев – Шошо
  • Сценография: Елис Вели
  • Музика: Маестро Милен Кукошаров

Мартина Апостолова завършва актьорско майсторство в Нов български университет през 2013 г. в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова. След завършването си започва да работи на щат към Благоевградския театър. Участвала е в редица пиеси, измежду които „Летище“, „Карай да върви“ и „Идеална жена“. В киното прави дебют с филма „Ирина“ на реж. Надежда Косева. Мартина е с няколко големи международни награди за ролята си в „Ирина“ – от филмовите фестивали във Варшава, Тбилиси, Хонконг, Котбус, Бари, Техеран, Палич. Носител е на наградата за най-добра женска роля на филмовия фестивал за българско кино „Златна роза“. През 2020 г. е обявена за Европейска изгряваща звезда на филмовия фестивал Берлинале. През 2021 г. играе Юнис в пиесата „Трамвай „Желание“ в театър „Азарян“, под режисурата на Касиел Ноа Ашер. На следващата година е с главна роля във филма на Теодор Ушев, „φ1.618“, където си партнира с Деян Донков. Участва в тв сериалите „Откраднат живот“ и „С река на сърцето“.

Александър Сано е известен български актьор, музикант и продуцент. След две години следване в Софийския университет като студент по „Политология“, се насочва към НАТФИЗ, където развива артистичните си заложби. Сано става популярен с образа на Среброто от популярната група „Братя Мангасариян“. Автор е на музиката за различни реклами, театрални постановки и филми. За превъплъщението си в българската лента „Тилт“ е номиниран за награда на „Българска филмова академия“. Но ролята му на Косъма в хитовия сериал „Под прикритие“ му спечелва още по-голяма популярност и за нея получава наградата „Златна бленда“ през 2013 г. В творческата си биография Александър Сано има изиграни десетки театрални и филмови роли.

Постановката „Моята вечер, твоята нощ“ е реализирана с финансовата подкрепа на „Национален фонд култура“.

Билети в мрежата на Eventim и на касата на Младежки театър „Николай Бинев“

Коментирай
Здраве и красота