3 закона на вселената, които не бива да забравяме

За повече щастие

18.09.2024г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Три закона на Вселена.Снимка: istock

Три закона на Вселена.Снимка: istock

Всички сме чували за закони на вселената и как тя ни помага да бъдем по-щастливи. Вселената обаче си има закони. Ясни, които ако успеем да следваме, можем да променим живота си в положителна светлина.

Вижте три закона на вселената, които не бива да забравяме.

Първият закон на вселената е този за реципрочността.

Ако някой ви принуди да извървите една миля с него, извървете две мили. Следвайки това правило, няма да останете без награда, която между другото може да дойде съвсем неочаквано. Трябва да се отбележи, че този закон работи и в двете посоки – вредата, която причинявате, ще се върне при вас.

За да живеете в хармония със себе си, трябва да помните справедливото възнаграждение, както и престъплението и наказанието. Или казано накратко, ако някой действа с не добри намерения към вас, вселената винаги ще намери начин да ви се реваншира.

Свързани статии

Вторият закон е, че това, в което вярвате, става ваша реалност. Всеки път. Без изключения.

Човешкият ум е изключителен. Хората могат да бъдат убедени в невероятни неща (понякога и негативни, разрушителни) просто чрез повторение. Каквото мислим, това и чувстваме. Това, което чувстваме, в него вярваме. Едва ли може да се отрече фактът, че това, което повтаряме в мислите си, е това, в което вярваме за живота и нашето място в него.

Тези повтарящи се мисли са най-доброто огледало, което имаме и в точно какъв живот ще преживеем. Помислете само как има хора, които са позитивни, не се отказват и пред трудностите, мотивирани са, дейни, не се оплакват и в крайна сметка постигат целите си. Има и такива, които се чувстват удобно в рутината, оплакването, негативните емоции, отлагането и те трудно биха нарекли себе си щастливи.

Свързани статии

Третият закон е, че ние имаме силата да проявим всяка реалност в живота си.

Имаме контрол върху начина, по който избираме да мислим, въпреки че понякога не ни се струва така. Ако не поемем отговорност за тази истина, тогава първите два закона нямат значение. Нашата способност да използваме тези закони се крие изцяло в желанието ни да поемем контрола върху нашия вътрешен пейзаж. Вселената „чува“ нашите намерения. Ние ставаме привличащи хубавото и лошото, в зависимост от нашата настройка, думи и мисли.

За да се възползваме от трите закона на вселената е важно да поемем отговорност за живота си. Някой ни е наранил в миналото, били сме предадени, провалили сме се многократно... Това вече е зад нас. Има само напред, път от възможности и вселената е готова да ни помогне. Дори с малки жестове, тя постоянно го прави.

Свързани статии

Коментирай