Топ 6 на най-красивите актриси от турски сериали

Актрисите, които засенчиха световните звезди по блясък

18.09.2024г. / 16 00ч.
Нина Иванова
Мерием Узерли плени публиката с ролята си във Великолепният век. Снимка: Getty images.

Мерием Узерли плени публиката с ролята си във Великолепният век. Снимка: Getty images.

Актрисите от известните турски сериали се превърнаха в знаменитости не само в съседна Турция, но и на Балканите. Те са красиви, богати, популярни и играят в продукции, гледани от милиони хора. Радват се не само на обичта на публиката, но и на интерес в социалните мрежи, като повечето актриси могат да се похвалят с милиони последователи в Instagram. Вижте малко повече за шест от най-красивите турски актриси.

Мерием Узерли 

 

Турско-германската актриса и модел е известна с ролите си в сериалите „Великолепният век“ и „Кралицата на нощта“. Мерием уважава смесения си произход и почита културите и на Турция, и на Германия. Актрисата е родена в Касел, Германия и има жилище както в Берлин, така и в Истанбул.

Мерием Узерли е майка на две дечица.

Берен Саат

 

Тя е една от най-обичаните актриси не само в Турция, но и на Балканите. Известна е с ролите си в „Пепел от рози“ и „Забраненият плод“. Активистка е за защита правата на жените. Носителка е на множество награди, а последователите ѝ в Instagram наброяват почти 6 милиона.

Свързани статии

Туба Бююкюстюн

Снимка: Getty images.

Една от най-известните и красиви турски актриси е Туба Бююкюстюн. Тя става популярна с ролите си в сериалите „Гордата Аси“, „Огнени сърца“, „Под липите“, „Искрите на отмъщението“ или известен и като „Дръзки и красиви“.

Една от последните ѝ роли е в сериала „Маслиновото дърво“, който може да се гледа и в Netflix. Така Туба завладя сърцата не само на турската публика, но и на световната. Изпълнението ѝ в двата сезона на сериала трогна милиони зрители по цял свят и актрисата се радва на огромен интерес.

Свързани статии

Хазал Кая

Снимка: Getty images.

Актрисата, която завладя българската публика с ролята си в сериала „Забраненият плод“ е сред най-големите звезди в съседна Турция. Майката на две дечица е омъжена за турския актьор Али Атай. Двамата са родители на момченце и момиченце.

Фахрие Евджен

Снимка: Getty images.

Освен актриса, Евджен е модел и певица. Актрисата нашумя преди години с ролите си в турските сериали „Листопад“ и „Чучулигата“. Омъжена е за колегата си Бурак Йозчивит. Двамата се запознават на снимките на „Чучулигата“ и се влюбват лудо. Имат две деца.

Свързани статии

Серенай Саръкая

Кадър от сериала „Семейство“, в който Саръкая играе заедно с Къванч Татлъту. Снимка: bTV.

Родената в Анталия актриса е сред най-големите звезди в съседна Турция. Красива, млада, сексапилна, Серенай печели популярност с ролите си в сериалите „Лимоново дърво“, „Кварталът на богатите“ и криминалната драма „Семейството“. Серенай Саръкая се класира и на второ място в конкурса за красота „Мис Турция“ през 2010г.

Свързани статии

Коментирай