Епичен нов завет започва с „Гладиатор II“

Времето носи забрава за недостойните

25.09.2024г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
По време на снимките на Гладиатор II. Снимка: Форум Филм България

По време на снимките на Гладиатор II. Снимка: Форум Филм България

Сила и чест! На 15 ноември се завръщаме на арената на Колизея за най-грандиозния киноспектакъл на годината – „Гладиатор II“. Легендарният майстор на филмовия епос Ридли Скот отприщва таланта си и отново ни отвежда до древен Рим, където ще станем свидетели на зрелищното начало на нов героичен завет за власт, интриги, бунт и отмъщение. Гледайте трейлъра тук. 

Действието на „Гладиатор II“ се развива години след смъртта на почитания герой Максимус. Луций – внук на бившия император на Рим Марк Аврелий и син на Луцила – живее със съпругата и детето си в Нумидия. Когато римски войници, начело с генерал Марк Акаций, нахлуват в берберското царство, за да го присъединят към империята, Луций е взет в робство. Воден от нестихващата си ярост и желание за мъст, Луций трябва да се обърне към миналото си, за да намери в себе си сила да се опълчи срещу тираничното управление на младите императори Каракала и Гета и да върне славата на Рим на неговия народ.

Воден от номинирания за „Оскар“ Пол Мескал („Под слънцето“), виртуозния двукратен носител на „Оскар“ Дензъл Уошингтън, Кони Нилсен, Педро Паскал и др., „Гладиатор II“ умело надгражда сюжета и тематичното разнообразие на първия филм, превръщайки се в едно от редките продължения, които успяват да се наредят достойно до своя именит предшественик.

Свидетелство за това е и новият трейлър на филма, който предлага поглед към нескончаемите интриги и жаждата за власт, които владеят залязващата империя, обагрена в кръвта на безбройните войни и гладиаторски битки. В добавка, видеото загатва за важен момент от историята на героя на Пол Мескал и разкрива впечатляващия размах на продукцията, гарантиращ, че „Гладиатор II“ е събитие, което не бива да пропускаме на големия екран.     

https://www.youtube.com/watch?v=vCst4cu7uZA

Режисьор на „Гладиатор II“ е Ридли Скот („Гладиатор“, „Небесно царство“, „Робин Худ“, „Изход: Богове и царе“, „Последният дуел“, „Наполеон“), сценарият е дело на Дейвид Скарпа („Всичките пари на света“, „Наполеон“). В ролите са Пол Мескал, Дензъл Уошингтън, Педро Паскал, Колин Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби, Фред Хекинджър, Лиор Раз, Питър Менза, Мат Лукас и др.

Излизаме на арената с „Гладиатор II“ от 15 ноември само в кината, 4DX и IMAX.

Коментирай