Слънчево затъмнение и новолуние във Везни на 2 октомври

Очакват ни промени

01.10.2024г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
Слънчево затъмнение във Везни на 2 октомври.Снимка: istock

Слънчево затъмнение във Везни на 2 октомври.Снимка: istock

На 2 октомври ни очаква слънчево затъмнение в знака на зодия Везни, но и новолуние. В астрологията слънчевите затъмнения и новолунията са известни с това, че отварят пътища и внасят нови начала в живота ни. Те могат да ни помогнат да извлечем „плодовете“ от всичко, което сме „посели“ през последните шест месеца. Също така ни вдъхновяват да посеем нови семена за новите възможности в живота ни.

Свързани статии

Слънчевите затъмнения са силно енергийни, защото ни поставят там, където трябва да бъдем. Понякога те могат да доведат до това да се изправим пред промяна, с която трябва да се справим. Не бива да се страхуваме от това. Но много често с времето можем да видим как сме попаднали точно на правилното място. Възможно е да разрешим някои проблеми, но и да се разкрият някои тайни за нас.

Свързани статии

Попадайки в знака на астрологичния знак Везни, слънчевото затъмнения на 2 октомври ще ни изправи и пред нова динамика на взаимоотношенията или може би ще коригираме ролите, които другите играят в живота ни. Може да се окаже, че трябва да поставим граници или да се отворим по-дълбоко за любимия ни човек. Може дори да започнем да се питаме дали една връзка има нужда от пълна промяна. Нова личност може да навлезе в живота ни или да се окаже, че даваме приоритет на определени взаимоотношения пред други.

Свързани статии

Меркурий, планетата на комуникацията, ума, също е много активен при това затъмнение.

Комуникацията с другите ще протича с лекота, ще сме вдъхновени, ще имаме много нови идеи. Но Марс също ще бъде активен, а той е интензивна планета, също като затъмненията. Той обаче може да направи обстановката по-напрегната, по-слабите взаимоотношения може да бъдат подложени на изпитание.

Свързани статии

Енергийните ни нива може да се усещат намалени по време на слънчевото затъмнение във Везни.

Това ще ни напомни да обърнем внимание за какво избираме да изразходваме енергията си. Не забравяйте, че във Везни всичко е свързано с баланса, така че това е добър момент да се съсредоточим върху внасянето на по-голямо усещане за баланс в живота ни, особено що се отнася до нашите ум, тяло и дух.

Ако ви се случат внезапни промени, не забравяйте да намерите баланса на емоциите си. Понякога трябва да се оставим на течението, но може да се наложи и да поемем отговорност за някои неща.

Затъмненията следват 18-месечен цикъл и почти наближаваме края на затъмненията Овен-Везни. Това октомврийско затъмнение е свързано със затъмнението в Овен, което беше през месец април тази година. Но на 14 март 2025 година ни очаква последното затъмнение Овен-Везни преди цикълът да приключи.

Коментирай