Виктория Бешлийска с премиера на „Нишка“ в София  

Авторката ще представи третия си роман на 3 октомври от 19:00 часа  в 2020 Event Space

01.10.2024г. / 11 37ч.
Михаела Лазарова

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Виктория Бешлийска с премиера на „Нишка“ в София  

Виктория Бешлийска с премиера на „Нишка“ в София  

След като лятото премина под знака на „Нишка“, с настъпването на есента, Виктория Бешлийска официално ще представи своя трети роман пред публика. Авторката очаква за среща на живо всички свои почитатели, за да изтъче заедно с тях най-добрата история – тази на споделените мигове.

Официалната премиера на „Нишка“ ще се състои на 3 октомври /четвъртък/ в 2020 Event Space. Вратите отварят в 18:30 часа, а началото на събитието е от 19:00 часа. Водеща ще бъде любимата Богдана Трифонова от БГ Радио – един от първите (по)читатели на романа.

„Софтпрес“ издаде „Нишка“ в края на юли и още на етап предварителни поръчки третият роман на Виктория Бешлийска предизвика рекорден интерес, надминавайки по бързина на продажбите дебютния „Глина“ и последвалия го „Сърце“, които продължават да са сред най-четените заглавия у нас. Първоначалният тираж от 30 000 екземпляра беше изчерпан само за месец и „Нишка“ категорично оглави класациите и спечели любовта на десетки хиляди читатели.

В романа 130 години се заключват в едно денонощие и отключват темите за произхода на женската сила и неделимата природа на времето. Пътувайки между днес и някога преди, главите в романа сноват като совалката на стан и рисуват извечната истина – че настоящият ден е проявление на всички минали и бъдни времена. Че всеки от нас носи в себе си и своите предци, и своите наследници. Това е книга, която ни припомня, че истинското спасение е точно тук и сега, че имаме свободата сами да чертаем пътя си.

София ще е само началото на пътуването на „Нишка“ към читателите. В отговор на многобройните покани от читалища, общини и библиотеки Виктория Бешлийска и книгата ѝ започват обиколка из страната, която ще продължи до средата на ноември. Събитията са със свободен вход и ще предложат възможност за личен автограф и откровен разговор за романа и вечните теми, вплетени в него.

Нишката, която свързва всичко и всички в „Нишка“, ще ни събере и в реалността, защото силата на съвременната литература, категорична е Виктория Бешлийска, е да прокарва път помежду ни.

Планираните гостувания са: в Елена на 7 октомври; във Варна и Бургас съответно на – 10 и 11 октомври; в Севлиево на 15 октомври; на 22 октомври в Силистра; на 23 октомври в Русе и на 24 октомври в Ловеч; през ноември са планирани срещи в Монтана – на 12 ноември, и в Ямбол и Стара Загора – съответно на 14 и 15 ноември.

Коментирай