Водещата Вероника Денизова: Видях сумата и по детски се разплаках, че ще мога да помогна на семейния бюджет

Водещата на Bloomberg TV Bulgaria гостува в рубриката „Кариерен барометър“

01.10.2024г. / 14 53ч.
Михаела Лазарова
Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Водещата на Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова има близо 20-годишен опит в областта на журналистиката и за поредна година продължава да е водеща на предаванията „ В развитие“ и  „Чиста енергия“. Освен като журналист, Вероника се определя като любопитен и креативен човек, който все още се учи по-смело да излиза извън зоната си на комфорт – това разказа и самата тя, гостувайки в рубриката „Кариерен барометър“ на WorkTalent.

„Започнах да работя, когато бях на 15 години. Първата ми работа беше като репортер и водещ в местната телевизия във Велинград, за което трябва да благодаря на моя учител по БЕЛ г-н Александър Кочев, който повярва в мен и ме препоръча. Още тогава бързо ми се наложи да се науча да балансирам между училището, работата и личния тийнейджърски живот. Заплатата ми в първите месеци беше едва 50 лв., но и тази сума ме караше да се чувствам удовлетворена и горда от труда си. Две години по-късно, когато работех в местното радио във Велинград, получих около 700 лв. в рамките на един летен месец, защото покривах отпуските на семейните колеги. Спомням си, че по детски се разплаках, когато видях сумата в плика, защото родителите ми взимаха по-ниски заплати и бях щастлива, че ще мога да помогна на семейния бюджет“, разказва Вероника за първия си сблъсък с работа и трудово възнаграждение.

Относно кариерното развитие и кариерните навици, водещата на бизнес телевизията смята, че човек не трябва да прави компромис със средата, в която се чувства добре и да има трезва преценка за знанията и уменията, които притежава. Според нея именно първото работно място  дава възможност да си отговорим точно на тези важни въпроси, които имат значение за удовлетворението ни от бъдещия труд, който ще полагаме.

На въпроса кой според нея е най-ценният получен кариерен съвет, който самата тя би дала, Вероника сподели, че все още се води от съвет на майка ѝ още в ученическите си години – „Три пъти мери, един път режи“.

„В среда, в която огромен обем от информация ни залива всеки ден, е необходимо да бъдем по-бдителни и внимателни, особено в журналистическата професия. Това съветвам и моите студенти, които често прибягват до неформални източници на информация, а в последно време и до инструментите с изкуствен интелект, в подготовката си за задачите в учебния процес. Прецизната проверка на съдържанието, което представяме, ни помага да поддържаме високо качество в работата и може да ни отличи като предпочитан и надежден партньор“, допълни Денизова.

Цялото интервю на Вероника Денизова ще откриете – ТУК

Коментирай