Ретрограден Юпитер в Близнаци на 9 октомври

Някои планове може да се забавят

07.10.2024г. / 07 25ч.
Михаела Лазарова
Ретрограден Юпитер в Близнаци на 9 октомври.Снимка: istock

Ретрограден Юпитер в Близнаци на 9 октомври.Снимка: istock

На 26 май 2024 година Юпитер премина в зодиакалния знак Близнаци, който е променлив и въздушен знак. Там планетата на късмета ще остане до 9 юни 2025 година, когато ще се премести в Рак.

Зодия Близнаци се управлява от Меркурий – планетата, която контролира събирането и споделянето на информация, транспорта и технологиите и е свързана с трети дом на комуникацията.

Свързани статии

Когато Юпитер премина през знака на Близнаци, той засили фокуса ни за новини, знания, общуване. Юпитер ни информира как можете да привлечете изобилие, да бъдете по-интелектуално любопитни, ориентирани към хората и комуникативни. Именно това е ключът към по-добрите възможности за нас от май месец насам.

На 9 октомври 2024 година Юпитер става ретрограден и така ще се задържи в рамките на 4 месеца до 4 февруари 2025. Ретроградната планета ще ни покаже как бихме могли да внесем повече късмет, изобилие и лично израстване във всяка област от живота. Ще можем да намалим мащаба и да добием по-добро усещане за голямата картина, за да се променим, приспособим и усъвършенстваме своя план за действие.

Свързани статии

Какво още ни очаква по време на ретроградния Юпитер в Близнаци?

Според астрологията ретроградните планети носят дълбоки промени, но и дарове. Те ни разкриват липсваща информация и са момент за почивка, възстановяване и подмладяване, преди да продължат отново напред. Те са възможност за реорганизиране, преоценка, освобождаване и пренастройване. Юпитер е много настроена към бъдещето. Помага ни да вървим напред, да имаме вяра.

Свързани статии

Тъй като Юпитер променя посоките си в ретрограден план, отделяме момент за пауза, в която можем да помислим върху това как сме се променили, какви са нашите вярвания и перспективи. Сега е моментът да направим разлика между това, което искаме да продължим да държим и това, което искаме да оставим.

Доминираща енергия на Близнаците през последните месеци, може да ни е направила малко нетърпеливи. Близнаците търсят нови вдъхновения, идеи, любопитство и комуникация. Това търсене на информация е в името на растежа.

Свързани статии

Юпитер отваря врати, гледа напред и приветства нови потенциали. Показва къде има възможности за разширяване и смислено приключение. До 4 февруари 2025 година имаме възможност да пренаредим много неща в живота си, да задаваме въпроси, да търсим отговори. Някои наши планове е възможно да се забавят. Но това не е лошо, тъй като планетата ни дава възможност да забавим темпото и да чуем вътрешния си глас.

Можем да помислим дали целите ни са реалистични, дали това което искам е е добро само за нас, а за другите не? Юпитер винаги ни помага да намерим добри възможности за себе си, дори когато е  ретрограден.

Коментирай