В подкрепа на изкуството: „България Еър“ е официален превозвач на юбилейното издание на „Синелибри“

„Синелибри“ ще се проведе в дните от 10 октомври до 3 ноември 2024 г.

09.10.2024г. / 09 37ч.
Мария Дуковска
В подкрепа на изкуството: „България Еър“ е официален превозвач на юбилейното издание на „Синелибри“

Като част от мисията си да подкрепя изкуството, националният авиопревозвач „България Еър“ и тази година е партньор и официален превозвач на десетото юбилейно издание на един от най-големите и утвърдени международни кино-литературни фестивали – „Синелибри“, чиято любопитна програма включва 67 кино заглавия с десет международни и над петдесет национални премиери, 45 специални събития, галавечери на 11 страни, ретроспекции, чествания, кино-литературни срещи, авторски пърформанси и специализирани дискусии.

„Синелибри“ ще се проведе в дните от 10 октомври до 03 ноември 2024 г. в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора под мотото „Поезия безкрай“, посветено на редица годишнини от рождението на известни световни поети, които отбелязваме тази година. Фестивалът на седмото изкуство отново представя в програмата си инициативата „Кино с кауза“, или ангажирано кино, което ще предложи на българската публика пет заглавия, своеобразни оди за човека и неговите битки. И тъй като музиката също е поезия, паралелната програма тази година съдържа нов модул – „Рима и ритъм“.

„България Еър“ е дългогодишен партньор на кино-литературния фестивал „Синелибри“ и официален превозвач на юбилейното издание, осигурявайки сигурен и комфортен превоз на международното жури, официалните гости и почитателите на киното в Европа.

Лети между редовете – в приказния свят между кориците и зад кадрите в киното се крият незабравими истории, раждащи копнеж за нови пътешествия и бленувани открития. Сред морето от лични и служебни ангажименти трябва да отделим време да пътуваме с любимите ни хора, да опознаем света и да посетим дестинациите, които отдавна ни вълнуват.

С националния превозвач само един директен полет ви дели от мечтаните европейски градове, където може да се потопите в автентична атмосфера и да се докоснете до известните забележителности, които сте гледали само на кино екрана. Повече информация за полетите по директните линии на „България Еър“ в цяла Европа може да намерите в раздел „Промоции“.

Националният превозвач продължава да подкрепя множество културни инициативи, като част от своята корпоративна и социална отговорност. Актуална информация относно всички събития, на които партнира националният превозвач, може да видите на страниците на авиокомпанията в социалните мрежи и официалния сайт.

Коментирай