Мирена Чакърова от Academy Pro: Не сме типичният обучителен център, а академия за таланти

Мира е главен преподавател в Академи Про

11.10.2024г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Мирена Чакърова – Мира е главен преподавател в Академи Про. Снимка: Личен архив

Мирена Чакърова – Мира е главен преподавател в Академи Про. Снимка: Личен архив

Мирена Чакърова – Мира е главен преподавател в Център за професионално обучение „Академи Про“ и „Детска модна академия“, които бяха участници в събитието DAY OFF: School Time.

Вие сте моден дизайнер, носител сте на награди в областта на модата – защо решихте да се заемете с преподавателска дейност? 

Спечели ме мисията на Academy Pro, а именно да се предостави възможност на всеки да разгърне своя потенциал, да се вдъхне смелост на студентите и учениците да развият таланта си и да ги насърчи за реализация в съответния сектор в оптимални срокове. Това до голяма степен съвпада с етап от моето развитие, в който смятам че трябва да предам натрупания ценен опит през годините.

Разкажете ни малко повече за академията?

Екипът ни се състои от млади и талантливи хора, които вярват, че образованието е ключът към промяната. Стремежът ни е да докажем, че в България също може да има качествено образование по креативни дисциплини като моден, интериорен, графичен дизайн и стайлинг.

Освен професионалните курсове за възрастни сме разработили авторски курсове за деца, които са изключително интересни и полезни – „Биотехнологии и генетика“, „Графичен дизайн“, „Детска модна академия“ и „Програмиране с математика“.

Кои са предимствата на Академи Про като обучителен център?

Основното ни предимство е, че не сме типичният обучителен център, а академия, която създава таланти. Преподавателите ни имат успешна практика и активна кариера. Знанията и уменията, които курсистите усвояват са добре синтезирани, подбрани са най-важните, полезни и работещи теми и практики, без излишен материал. Целта е, до края на обучението си, курсистите да създадат собствено портфолио и да се докоснат до реална работа в съответния сектор.

Децата от своя страна придобиват практически знания и умения, които им помагат да се ориентират в бързо променящата се среда, да открият и развият своите таланти, да ценят труда и усилията които полагат, както и да работят в екип.

Учебната ни база е разположена в сърцето на София. Залите са светли, удобни, оборудвани със съвременна техника, декорирани са с проекти на преподавателите по графичен и интериорен дизайн, както и модели от новата колекция на департамента по моден дизайн. Също така разполага с експериментална работилница, където деца и възрастни могат да развиват своите таланти и да се докоснат до вълшебната колекция от материи и материали от различни краища на света.

Повече информация за академията можете да намерите на сайта на Academy Pro – www.academypro.bg

Може да се свържете с отдел „Студенти“ на тел.: +359 877 79 75 77 и +359 877 76 28 11, както и на имейл:  students@academypro.bg

Представяме част от колекцията на Мира –  „Геометрия на Ризата“, която е пример за уникалния ѝ почерк в модния дизайн. С нея доказва, че е възможно да се моделират и конструират облекла по изключително нестандартен начин. В случая, на базата на органични геометрични форми – кръг, правоъгълник и др., посредством малки носещи и поддържащи формата елементи, е получила тези ризи. Част от тях са трансформъри, имат по няколко визии.

 

Пожелаваме на Мира и бъдещите ѝ студенти късмет и успехи в начинанието и се надяваме креативността им, шлифована с уменията на опитния дизайнер да обогатят красивия свят на висшата мода в България и да ни радват с колекции, достойни за световния подиум.

Снимки: Личен архив