Какво означава, ако сънувате, че ви пада зъб?

Тълкуване на пет от най-честите сънища

11.10.2024г. / 18 00ч.
Мария Василева
Какво означава, ако сънувате, че ви пада зъб? Снимка: istock

Какво означава, ако сънувате, че ви пада зъб? Снимка: istock

Докато един добър сън може да ви помогне да започнете деня си страхотно, лошият може да ви направи раздразнителни и нервни. „Всеки сънува“, казва психологът по сънища Иън Уолъс (ianwallacedreams.com). „Това е биологична необходимост и хората, които си мислят, че не сънуват, всъщност просто не си спомнят сънищата си, когато се събудят.“ Какво разкриват за вас пет от най-често срещаните сънища?

Падащи зъби

Това е като сцена от филм на ужасите – зъбите ви висят, трошат се и ви карат да се побърквате. Какво означава този сън? Зъбите са символ на сила и увереност. В крайна сметка вие ги показвате, когато се усмихвате, хапете или дори ръмжите. Да имате този сън означава, че вашата самоувереност може да е пострадала. Какво трябва да направите? Преструвайте се, докато не успеете.

Проучванията показват, че имитирането на увереност води до истинските успехи. Например изследване на социалния психолог от Харвард Ейми Къди, показва, че увереният език на тялото повишава нивата на тестостерон, което води до по-високо чувство на увереност. По същия начин изследване от Kellogg School of Management към Northwestern University показва, че ако се обличате, за да впечатлите околните, ще се чувствате много добре в кожата си. Всеки обича добрия плацебо ефект.

Свързани статии

Да бъдете преследвани

Бягате възможно най-бързо, но все още няма как да се измъкнете от това, което ви преследва (дори и да нямате представа какво е то). Какво означава този сън? Точно както изглежда, че не можете да загубите лошия човек (или нещо друго) зад себе си, има вероятност да имате проблеми, които трябва да преодолеете в „будния“ си живот. Това може да е кавга във връзка, бизнес сделка или просто неприятно усещане.

Какво трябва да направите? Запитайте се какво избягвате?

Според специалистите, този сън често е представяне на поведение на избягване, което е свързано с психологически проблеми, включително тревожност и депресия, според проучване от 2003 г., публикувано в Addictive Behaviors. Като изследвате проблемите, от които изглежда не можете да се отърсите – и вероятно от които бягате в реалния свят – можете да ги адресирате директно и в крайна сметка да ги преодолеете.

Свързани статии

Голи на публично място

И докато изглежда, че никой не забелязва, вие отчаяно се опитвате да се скриете. Какво означава този сън? Вероятно вие се чувствате не на място, уязвими и се страхувате да не бъдете изложени на показ. Но вашите страхове остават скрити. Може би новата ви работа или връзка ви карат да се притеснявате. Какво трябва да направите? Време е да оставите всичко да се разнесе – емоционално, т. е. помислете малко за несигурността си и я споделете.

Летене 

Независимо дали се реете самостоятелно или в самолет, главата ви е буквално в облаците. Какво означава този сън? Точно както в съня си, най-вероятно сте преодолели голямо препятствие в живота си. В този момент може да се почувствате свободни от ограничения и отворени за вземане на неограничени решения.

Какво трябва да направите? „Търсете други възможности на хоризонта“, споделя психологът Уолъс. Най-добрият момент да направите ход е, когато се чувствате уверени от последните постижения. В края на краищата очакването, че ще успеете, е най-силният предсказател за постижение, според изследване от Университета на Флорида.

Свързани статии

Вие излизате със знаменитост  

В крайна сметка има нещо в този човек – и то може да е дълбоко в неговата история – което е от значение за вас точно сега. Запитайте се какво е онова нещо в този човек, което се свързва с вас. Може да е филм, в който тази знаменитост участва, тяхна песен – посланието ще бъде в заглавието на този филм или в текста на тази песен. Съобщението, свързано с този сън може да бъде и нещо, свързано с личността на тази знаменитост.

Ако сте приятели насън, каквото и да е в тази знаменитост, което харесвате, харесвате и в себе си. Най-вероятно това е нещо, за което вие също искате да бъдете признати.

Свързани статии

Коментирай