Пълнолуние в Овен на 17 октомври – възможни са напрежения

Но енергията на Хирон ще ни помага

15.10.2024г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Пълнолуние в Овен на 17 октомври - възможни са напрежения.Снимка: istock

Пълнолуние в Овен на 17 октомври - възможни са напрежения.Снимка: istock

На 17 октомври ни очаква пълнолуние в знака на зодия Овен. Пълнолунието през месец септември съвпадна и с лунно затъмнение, което ни предизвика и ни трансформира по някакъв начин. Въпреки че може би все още работим върху събитията от сезона на затъмненията, пълнолунието на 17 октомври отново ни носи промени.

То има огнена сила и ще направи така, че нещата около нас да започнат да се движат. Ако сме се чувствали блокирани, в застой или не сме сигурни как да продължим, октомврийското пълнолуние ще постави пътя, насочвайки ни как да пристъпим напред.

Свързани статии

Това е пълнолуние, базирано на много действия, така че е вероятно пътят да се разчисти, да се надигне импулс или да се разгърне нещо. Това лунно събитие е свързано с предприемане на действия, не само защото попада в огнения знак Овен, но и поради планетарната енергия около него.

Овенът е първият знак на зодиака и представлява лидерство, увереност и действие. Когато имаме пълнолуние в тази зодия, емоциите ни мотивират да влезем в лидерска роля, да повярваме във възможностите си. От друга страна обаче можем да станем прекалено емоционални. Ако успеем да балансираме емоциите си, то това пълнолуние ще бъде продуктивно за нас.

Свързани статии

Последният лунен цикъл в Овен, който преживяхме, беше слънчевото затъмнение през април тази година. Сега през октомври може да видим прояви от това време да се връщат отново или събития, или мисли от онзи период. Пълнолунието в Овен има известна огнена енергия, но добавянето на Т-квадрат добавя някои допълнителни слоеве на интензивност.

Свързани статии

Но на 17 октомври се образува и така нареченият в астрологията Голям кръст, в който ще бъдат замесени планети като Марс и Плутон. 

Марс е управляваща планета на Овен и ще засили този огнен дух на знака, докато Плутон, „господарят на подземния свят“, ще ни накара да „копаем“ в по-дълбоки слоеве, отколкото сме си представяли.

Тези две планети, работещи в тандем с пълнолунието, определено могат да бъдат непостоянна комбинация. Марс и Плутон могат да предизвикат политическо напрежение, особено около темата за войната, протести, бунтове и желание за противопоставяне на властта.

Свързани статии

В живота на всеки от нас Марс и Плутон могат да раздвижат трудни теми и да внесат напрежение в ситуации, които са били на камениста почва. Когато Овенът е намесен, напрежението може бързо да нарасне, но и бързо да се успокои.

Сега може да ни се отдаде възможност да разрешим някои неща, да наблюдаваме събитията, които се случват край нас.

Но има и друга мощна енергия, която ще усетим по време на пълнолунието в Овен, тази на астероида Хирон. Той може да ни помогне да внесем онова чувство на изцеление, гордост и комфорт във всичко, което се проявява за нас.

Хирон ни напомня, че раните могат да се превърнат в портали на силата, ако им позволим да бъдат.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 20 минути )
Az vas az sam niko i cie za men ha ha ha ha ha qrtisti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар