DMS-кампания “Да спасим гората!”

16.10.2008г. / 14 32ч.
Аз жената
DMS-кампания “Да спасим гората!”

Инициативата “Да спасим гората!” продължава. Целта на кампанията, организирана от Обществен дарителски фонд – Стара Загора, е набиране на дарения за залесяване на засегнатите от пожарите територии в регион Стара Загора.

По данни на Районното управление по горите – Стара Загора от горските пожари през тази година в Старозагорския регион са напълно изгорели 160 хиляди кубически метра дървесина. Горските пожари, бушували през месеците юли и август в Старозагорско, са обхванали площ от 51 хиляди декара иглолистни и широколистни гори. Това е един екологичен проблем пред който сме изправени днес. От запазването на горите зависи екологичното равновесие и пречистването на замърсения въздух в региона, което е един друг актуален и болезнен за жителите проблем през последните години. От опит знаем, че институциите не успяват да се справят сами с тези проблеми.

Средствата са необходими за закупуване на фиданки, терасиране и обработка на почвата, както и за храна и транспорт за доброволците, които ще засаждат дръвчетата.

Можете да изпратите дарителски SMS с текст “DMS zagorata” (без кавичките) на номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivatel и M-Tel).

За още информация: www.fund-sz.org

За изпращането на дарителския SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS.

През месец септември 2008 г. в подкрепа на кампанията “Да спасим гората” бяха изпратени 8 SMS.

Още за единния дарителски номер и други дарителски кампании

Коментирай