С африканско събитие в Младежкия продължава кампанията срещу тетануса

20.10.2008г. / 15 48ч.
Аз жената
С африканско събитие в Младежкия продължава кампанията срещу тетануса

Кампанията против тетануса сред изостаналите райони в Африка продължава със специално Африканско събитие, което ще е днес, 20 октомври (понеделник) от 18:30ч в Младежки театър “Николай Бинев”.

Представлението е част от глобалната инициатива на Pampers и UNICEF – 1 пакет = 1 ваксина. Кампанията цели да се съберат средства за имунизация против тетанус на африканските майки и техните новородени. Инициативата стартира в края на септември и ще продължи до края на декември в България.

Посланик на добра воля на кампанията за България е водещата на предаването “Часът на мама” – Ива Дойчинова. Като официален говорител за България, Ива ще сподели с гостите впечатленията си от престоя си в Централно-африканската република, където беше със специална мисия – да се срещне лично с децата, на които ще бъде помогнато и да види условията, в които африканските майки са принудени да отглеждат децата си. Гостите на събитието ще видят и филма, който Ива засне в Бангуи, столицата на Централно-африканската република.

Водещи на вечерта ще бъдат актьорите Асен Блатечки и Ани Пападопулу.

За приятното настроение на гостите ще се грижат млади музиканти, които ще изпълнят автентична африканска музика със съвременно звучене.

Още за инициативата и за тетануса
Фото поглед

Коментирай