Най-големите парчета на ABBA, изпълнени в боса нова аранжимент

24.10.2008г. / 12 08ч.
Аз жената
Най-големите парчета на ABBA, изпълнени в боса нова аранжимент

ABBA манията, която превзе музикалния ефир и голямото кино през последните месеци, продължава с пълна сила.

Сега на музикалния пазар у нас излиза новата и амбициозна колекция Bossa Mamma Mia!, която представя творчеството на шведската четворка от непозната и доста интересна страна.

В албума, който се издава от “Ка мюзик плюс”, са включени 14 от най-известните парчета на ABBA, но в... боса нова аранжимент! Това е един уникален музикален експеримент, който бе приет изключително добре в световен мащаб. Съчетаващ най-великите парчета на шведската четворка с топлината на боса нова музиката, колекцията Bossa Mamma Mia! е една изключително интересна интерпретация на творчеството на една от най-великите групи на всички времена. Тук са включени парчета като Dancing Queen, Chiquitita, Waterloo, Take A Chance On Me, Mamma Mia, S.O.S., Money, Money, Money и много други – 14 от най-големите хитове на шведската група, плюс четири испански версии.

Идеята за албума е на трима утвърдени холандски продуценти, израснали с песните на ABBA. За своята кауза те успели да привлекат едни от най-обещаващите млади изпълнители на мюзикъли и студийни певци от Щатите, Бразилия и Испания, които успяват да съчетаят класическото настроение на изпълненията с темперамента и топлотата на бразилската боса нова музика. Представете си едни от най-популярните мелодии в историята на музиката, изпълнени в завладяващия ритъм на боса нова и с пристрастяващ китарен акомпанимент. За да бъде атмосферата още по-латино, в края на албума са включени и четири испаноезични версии на траковете – съответно Mamma Mia, Dame Dame Dame (което всъщност е испанската версия на Gimme, Gimme, Gimme), Fernando и Reina Danzante (позната на английски като Dancing Queen).

1. The Winner Takes It All
2. Mamma Mia
3. Fernando
4. Gimme, Gimme, Gimme
5. Chiquitita
6. Dancing Queen
7. Knowing Me, Knowing You
8. One Of Us
9. Waterloo
10. Super Trouper
11. Money, Money, Money
12. I Have A Dream
13. Take A Chance On Me
14. S.O.S
15. Mamma Mia (Spanish version)
16. Dame, Dame, Dame (Spanish)
17. Fernando (Spanish version)
18. Reina Danzante (Spanish)

Разбира се, ABBA се споменава и в нашия форум.

* * *

Елица Тодорова пее вързана за орбитрон в новия им клип със Стоян Янкулов

Коментирай