Силно властово присъствие се очаква на концерта на Поли Паскова

28.10.2008г. / 14 09ч.
Аз жената
Силно властово присъствие се очаква на концерта на Поли Паскова

Повече от 50 кметове на общини от цяла България ще пристигнат специално за концерта на Поли Паскова в зала 1 на НДК в четвъртък, 30 октомври, от 19 ч. Това е своеобразен рекорд, тъй като почти е невъзможно да се видят събрани на едно място толкова много градоначалници. Освен като фолклорна певица на годината, Поли Паскова е известна като любимка на българските кметове. Ръководителите на общините Лом, Чирпан, Павликени, Стражица, Копривщица, Елена, Батак, Септември, Попово, Свищов, Дупница, Куклен, Брусарци, Кнежа, Ружинци, Божурище са сред многото, които сами са изявили желание да купят билети на първите редове в залата. Отделно от това някои от най-големите предприятия в страната са откупили групови талони за служителите си. Изпълнителката на хита “Щастлива невеста” се похвали, че 2000 билета са били продадени още през първите два дни, след като са пуснати на касите на НДК. Останалите талони са изкупени през следващите дни и към момента няма свободни седящи места за продаване. Затова са пуснати правостоящи.

КНСБ и Подкрепа застанаха зад каузата да подкрепят народната музика в лицето на Поли Паскова, а община Силистра е генерален спонсор на грандиозния концерт, който се провежда във връзка с Деня на будителите – 1 ноември. “Общините са основното звено за запазване на българския фолклор, който е основа на нашата култура. Неслучайно аз и моите колеги от народната музика сме канени толкова често да пеем из цяла България. Затова искам да покажа спектакъла си “Свята земя, българска” и на софийската публика. В последно време за нашите си празници започнаха да канят сръбски изпълнители – негодувам срещу това и правя каквото ми е по силите, за да върна отново любовта на българите към българския фолклор”, каза Поли Паскова.

Между изтощителните репетиции за спектакъла, шармантната изпълнителка успя да намери време да снима и 4 нови клипа преди мега изявата си. Спотовете са режисирани от Николай Скерлев и вече се въртят в програмите на телевизиите “Планета” и “Планета фолк”. “Моите песни”, “Как ми липсваш”, “Майка си сина будила” и заглавната песен за последния й албум “Късмет” са композициите, които са клипирани. Те са заснети на Вароша в Благоевград и в местния хотел “Езерец”.

* * *

Гуна Иванова: 40 години вярна на българската народна песен
Нежното лице на акордеона
Народни песни – тема от форума
“Живо наследство 2008” – 15 проекта за опазване на българския фолклор
Елица Тодорова пее вързана за орбитрон в новия им клип със Стоян Янкулов
Най-големите парчета на ABBA, изпълнени в боса нова аранжимент

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Вени ( преди 11 години )
Боже господи, този травестит Поли Паскова ли се казва.......,дето се е залюбил с Радо Прашката от Бигбрадър....??? Е ....,горките ,много са грозни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар