“Шест по целувчената скала” – Луис Ренисън

13.11.2008г. / 13 11ч.
Аз жената
“Шест по целувчената скала” – Луис Ренисън

Събота, 4 юни
“Изпънах гръб, за да изпъкнат цомбите ми (но първо се огледах, за да съм сигурна, че няма да ударя някого и да го зашеметя). Освен това леко отворих устнички и пъхнах език зад долните зъби. Също като Бритни Спиърс, но без пиърсинга на езика.

Нарочно се направих, че не забелязвам Масимо. Бях олицетворение на ледеността.

Вторник, 7 юни
Кеееф! Кеф на квадрат и пак кеф! Имам среща с Бога на любовта. Погледнах листа, който ми беше дал. На него пишеше: “Масимо 766739. Обади ми се. Моля те.”

Вторник, 14 юни
И ето че се случи!!! А аз се проявих като госпожица Неповторима в ласките с устни и всички останали целувки.

И накрая се случи... стигнахме до номер шест! Езиците ни се докоснаха!!! И те се целуваха!!! Когато го описвате не звучи много приятно, но всъщност е супер. Целувките толкова много ми харесаха, че дори забравих да дишам. Сигурно можех да не дишам седмици наред, ако Бога на любовта ме целуваше.”

В “Шест по целувчената скала” Джорджия, щурото й семейство и най-добрата й приятелка Джас предприемат пътуване до Хамбургеландия (САЩ). Тинейджърките очакват с нетърпение ваканцията не защото ще имат уникалния шанс да посетят изложението на клоунски автомобили и дома на Елвис Пресли, а защото мегахиперготиният Масимо също е в Америка. Няма значение, че Джорджия е в Мемфис, а Масимо в Манхатън. За жалост мечтата на Джорджия да прекара незабравима седмица в прегръдките на страхотния италианец остава само блян, а най-интересното, което й се случва, е язденето на стол, представляващ бик с рога – ии-хаааааа.

Със завръщането в стара Англия нещата си продължават постарому – целувки и натискане с Дейв Смешния, срещи с непоносимата Лигава Линдзи и Зоркото око до момента, когато... Масимо се завръща. Явно тактиката “недостъпната Джорджия” проработва и след романтична вечеря се случва дългоочакваната целувка и то не каква да е, а НОМЕР ШЕСТ. Нещата изглеждат перфектни, докато Джорджия не получава мило писмо от Страната на безкрилите кивита подписано, разбира се от Роби Секс символа, Дейв й намеква, че иска да има нещо повече от приятелство между тях и настъпва поредната любовна обърквация. За капак несигурността на Джорджия в чувствата на Масимо я подтискат още повече.

Дали емоционалната каша ще се оправи и Джорджия ще намери отговор на въпросите си, ще разберете от страниците на тази забавна и щура книга – “Шест по целувчената скала. Презокеанските признания на Джорджия Никълсън”.

След огромния успех на петте книги от поредицата дневници на Джорджия Никълсън – “Уроци по целуване”, “Момчетата не знаят какво искат”,“И момичетата не знаят какво искат”, “Космически свалки” и “Искам ново гадже”, ето ги и новите, разтърсващи, презокеански признания на Джорджия – “Шест по целувчената скала”

Поредицата дневници на Джорджия Никълсън е абсолютен хит сред тийнейджърите в Европа и Америка и е определяна като “истинско явление” от специализираната преса. Реакциите са особено възторжени поради факта, че писателката Луис Ренисън предизвика читателска истерия сред публика, за която в последните години се смяташе, че е изгубила безвъзвратно интереса си към книгите като източник на забавление. Дневниците с приключения на Джорджия Никълсън не само са много популярни, но и са носители на множество награди, заради своя свеж и жизнеутвърждаващ стил, както и заради своята дързост и оригиналност. Луис Ренисън е носител на британска литературна награда в категорията “Четива за 10-12-годишни”, а също и бронзов медал Карнеги. Поредицата е отличена и с наградата Michael L. Printz към Американската литературна асоциация, която се присъжда за изключителни постижения в областта на детската и юношеска литература. Това е огромна чест, тъй като с този приз много рядко биват удостоявани писатели от Европа.

С “Шест по целувчената скала” продължава националната кампания на ИК “Кръгозор” – “Бъдещето ни се случва днес”, насочена специално към тийнейджърската публика.

Корична цена: 8 лв.

* * *

Книга за момчета и момичета от Келси Пауел и Уенди Дарвил

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
stasimira ( преди 11 години )