Диана Дафова на 8-о място в американска Топ 100 музикална класация

19.11.2008г. / 11 04ч.
Аз жената
Диана Дафова на 8-о място в американска Топ 100 музикална класация

Българската звезда Диана Дафова стигна до 8-о място с песента One World в музикалната класация на New Age Reporter в Америка. Песента е композирана от певицата по текст, написан от нея и Robert Fry, и е част от последния й албум “Charisma – “One World in song” (“Каризма – Един свят в песен”). New Аge Рeporter е музикален сайт, посветен изцяло на течението New Age в музикалната индустрия. В този стил попадат и групи като Vangelis, Enigma, Enya.

В албума красивата изпълнителка влага цялото си творческо и музикално дарование, за да отправи духовно послание към човечеството за мъдростта, произлизаща от живота и философията, за любовта – началото на всички начала, и за силата на доброто – ценности, които са еднакво значими навсякъде по света.

Албумът се разпространява в повече от 25 страни, като в Холандия е отличен с приз “Албум на седмицата” през месец октомври. Една от песните в него – Taliesin, спечели първа награда в категорията World и трета награда (от общо 15 категории) в конкурса за композиция в USA Songwriting Competion 2000.

“Charisma – One World in song” (“Каризма – Един свят в песен”) може да бъде намерен от 2 септември във всички най-големи магазини в САЩ, включително и в известните вериги BARNES AND NOBLE и Borders-USA. Той се разпространява в Европа, Азия и на територията на цяла Северна Америка.

През месец май тази година изпълнителката подписа договор с американската музикална компания KRB Music, която е една от водещите независими компании в музикалната индустрия. Чрез нея музиката на емблематични изпълнители като легендата Уили Нелсън, Джеймс Браун, Рей Чарлс, Чък Бери, Литъл Ричард, Франк Синатра, Кони Франсис, Арета Франклин, Лучано Павароти и др. е достигнала до милиони американски домове.

Диана Дафова е родена и израснала в София. Тя започва музикалната си кариера през 1985 година, пише и изпълнява песни на повече от четиринадесет езика. Музиката й е комбинация от български фолклор, елементи от различни култури и богата съвременна звучност. Песните на Диана Дафова са известни и с перфекционизма на нейното оригинално солово изпълнение. Елегантното й и магнетично сценично присъствие допълват силата на нейната музика.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
zilan ( преди 11 години )
selam ben zilan bana cep telefonunuzun numarasini brakarsaniz yada msn adresini cok ama cok sevinirim
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота