Заслужава ли си времето?

24.11.2008г. / 14 37ч.
Аз жената
Заслужава ли си времето?

Четем по медиите, че днес хората имат по-малко свободно време от всякога. И когато е станало осем вечерта преди да успеем да си поемем дъх, не ни е трудно да го повярваме. Има хора, на които държим, но не сме виждали от месеци, защото не можем да си освободим една вечер.

Как да имаме повече свободно време? Възможност да си отговорим на този въпрос предлага курсът Time Management или Управление на времето, по немската система “Xpert Personal Business Skills”.

Центърът за обучения на “Заедно” предлага тази интересна възможност да развиете тези компетенции – интерактивно обучение, не повече от девет участника в група, и два дни лекции и упражнения. Различни хора от различни възрасти и професии. Някои са изпратени от работодателите си, а други (като мен) идват на своя глава.

“Ние вършим осемдесет процента от работата в двадесет процента от времето.” Така обнадеждаващо започва обучението и в двата дни се мъчим да открием кои са тези златни 20% от безбройните неща, които вършим ежедневно.

Следват серия упражнения и лека полека разбирам какво се има предвид. През повечето време ние само си мислим, че вършим нещо. Или вършим нещо без да знаем как, за колко време, и най-важното – защо.

Планиране на времето, определяне на приоритети – това са нещата, около които се въртят тези два дни. Информацията не е много, но е добре представена и подплатена с много практически насоки, които ви дават възможност да анализирате вашия работен режим и да го оптимизирате. В началото имаше задача да съставим план за един наш ден. Тогава свободното ми време беше три часа. След курса беше шест!

Ако и вие нямате време, отделете два дни за този курс. Той ще ви даде силна мотивация и тактики за повишаването на свободното ви време. Повече свободно време – преди си мислех, че е невъзможно, сега знам точно какво трябва да направя, за да се случи.

Току що времето, което бях отделил за писане на тази статия, свърши. Да, обаче, мисля, че свърших една важна работа днес!

* * *

Българката има много таланти

Коментирай