12 български звезди застанаха зад национална кампания "Нека поговорим"

25.11.2008г. / 09 27ч.
Аз жената
12 български звезди застанаха зад национална кампания "Нека поговорим"

Графа, Дичо, Акага, Ъпсурт, Вики (Мастило), Галя (Каризма), Нора (Мюзик айдъл), Любо, Спенс, Кристо и Сантра, Део и Лора и група Вендета подкрепиха кампанията и насърчиха родители и деца да общуват пълноценно помежду си.

За Коледа звездите ще изненадат своите фенове с уникален календар. Идеята и финансирането на проекта са на продуцентска компания Монте мюзик и фирмата за разпространение и печат "Дженевра". Те обещават, че коледният подарък ще достигне до всеки фен в страната. Фотографиите са дело на един от най-добрите фотографи у нас - Дилян Марков. Провокирани от вдъхновяващата книга "Нека поговорим" на Пол Колман, родните изпълнители отправят и своите послания към тийнейджърите от страниците на календара.

Припомняме, че националният конкурс за есе „Моят готин родител”/”Моето страхотно дете” приключи на 10 ноември. В офисите на Фонда за население на ООН и Издателска къща "Кръгозор" пристигнаха 429 есета. Своите прекрасни изповеди изпратиха 268 деца и 161 родители.

Победителите ще бъдат обявени на 6-ти декември в зала № 8 на НДК от 15 часа.

Тийнейджърът, взел първа награда, ще получи лаптоп. Родителят, победител в конкурса “Моето страхотно дете”, ще има възможност да заведе семейството си на почивка в страната или в чужбина на стойност до 1000 лв. А четирима автори на есета ще получат поощрителни награди – ваучер за книги на стойност 50 лв., осигурен от електронна книжарница "Кръгозор".

Журито гарантира, че оценяването ще бъде изцяло на емоционална основа. То е в състав: председател - Марлен Франсоа Леи, регионален директор на Фонда на ООН за население и членове - Марта Дяволова, програмен директор на Фонда на ООН за население, Стефка Ангелова, управител на ИК “Кръгозор, Юлия Спиридонова, детска писателка, и лицата на кампанията - Мариана Векилска, Симеон Колев и тяхната дъщеря Габриела.

Междувременно зрителите на бТВ могат да гласуват за свое любимо есе на интернет страницата на националната телевизия - www.btv.bg до 25-ти ноември. Авторът на победилото есе в зрителския вот ще получи i-Pod. Един от гласувалите, определен чрез жребий, ще получи ваучер за книги от верига книжарници "Хеликон". Неговото име ще бъде обявено в ефира на бТВ и в сайта на кампанията - www.nekapogovorim.info.

* * *

Родители, говорете с децата си!

Коментирай