Тази зима на мода са сребърните елхички

08.12.2008г. / 21 33ч.
Аз жената
Тази зима на мода са сребърните елхички

През 2006 г. на мода бяха обърнатите с върха надолу изкуствени елхи, за да има повече място за подаръци. През 2007 г. – елхите в черно и бяло, както и в розово – за детската стая, за радост на децата. Тази година хит ще са сребристите. Производството им започна в единствената фабрика за изкуствени елхички у нас “ГРИПС” ООД от септември, а от началото на декември те могат да се купят от търговци в цялата страна. Размерите, в които ще се предлагат елхичките са от 80 сантиметра до 2,5 метра, като най-търсени са тези с размер между 120 см и 150 см.

“Модата при изкуствените елхи се диктува в началото на всяка нова година – януари, февруари, в специализирани изложения в Милано, Франкфурт и Атланта”, споделя Йонко Земярски, единият от собствениците на фабриката за елхички. ” 2008 е годината на среброто и затова тази година се очаква засилено търсене на сребристи елхи”, добавя той.

У нас изкуствените дръвчета се произвеждат по специална канадска технология. За направата им се използва фолио, което не съдържа олово или други вредни вещества. Техният заместител е силиций, което ги прави екологично чисти.

“Все повече хора предпочитат за украса изкуствени коледни елхички, защото смятат, че по този начин спасяват живота на едно дръвче. Те са по-лесни за съхранение, не ангажират с излишно време за почистване. По-икономични са, защото може да се ползват няколко години поред”, споделя Йонко Земярски. Той посочва, че нерегламентираната доставка на естествени елхи е ограничена и няма безразборна сеч. Изкуствените дръвчета се предлагат на по-удобни места за купувачите: молове, супермаркети, хипермаркети, а не само на открити пазари.

Според данни на фирмата у нас се продават около 200 хиляди изкуствени елхи годишно.

* * *

Коледа в синьо и сребристо

Коментирай